Közélet

HÖOK: jövő szerdán demonstráció lesz Budapesten

HÖOK: jövő szerdán demonstráció lesz Budapesten

2012. december 7., péntek
HÖOK: jövő szerdán demonstráció lesz Budapesten

Jövő szerdán demonstrációt tart a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Budapesten - közölte a szervezet elnöke pénteken az MTI-vel. A szervezet követeli a felvételi keretszámok haladéktalan felülvizsgálatát, a tandíjmentes felsőoktatást és a hallgatói szerződés intézményének eltörlését.

Nagy Dávid

a HÖOK elnökségi ülése után tudatta: az egyetemi és főiskolai hallgatói önkormányzatok saját intézményeikben sztrájkbizottságot hoznak létre a helyi cselekvési terv kidolgozására. Jelezte, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi kampuszán már hétfő délután demonstrációt tartanak az intézmény szervezésében. A szerdai demonstráció mellett további akciókat is terveznek, ennek részleteiről hamarosan tájékoztatják a közvéleményt - ígérte a HÖOK elnöke. Kitért arra is, hogy előző nap felvették a kapcsolatot a Magyar Rektori Konferenciával, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetével, valamint a Hallgatói Hálózattal. A testület döntése értelmében az elnökség felhatalmazást kapott további hivatalos tárgyalások folytatására is, és egy a közös célok érdekében életre hívandó együttműködés kialakítására. A HÖOK a minőségi, európai színvonalú és tandíjmentes magyar felsőoktatásért népszavazást kezdeményezett csütörtökön. A szervezet akkor ismertetett kiáltványa szerint a felsőoktatási keretszámok tervezett drasztikus csökkentése nem jelent mást, mint tandíjat, különösen a jogi, gazdasági és kommunikációs területeken, ahol egyetlen ingyenes hely sem biztosított többé. Kiemelték azt is: az elmúlt két és fél év kormányzati intézkedései mára tarthatatlan helyzetbe sodorták a felsőoktatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.