Bulvár

Hidegre és hóra kell készülni hétfőtől

Hidegre és hóra kell készülni hétfőtől

2012. december 2., vasárnap
Hidegre és hóra kell készülni hétfőtől

Hétfőtől többfelé várható havazás, sok helyen már napközben sem emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet, a leghidegebb órákban helyenként már mínusz 10 fok körüli értékekre is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő reggel, illetve délelőtt főként a Dunántúl déli felén hófúvásra is számítani lehet. A főváros térségében is viharossá fokozódhat szél és egészen délutánig a Dunántúlon, a Duna-Tisza köze nyugati felén és északkeleten viharos szélre kell felkészülni. A Dunántúlon több órára kisüt majd a nap, keleten azonban estig borult marad az ég. Nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, délelőtt még több helyen havazhat, délután azonban már csak a Tiszántúlon hullhat eső vagy havas eső. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű, a maximumok plusz 2 és plusz 5 Celsius-fok körül alakulhatnak. Kedden északkeleten havazás, másutt eső, havas eső, hó egyaránt valószínű, délnyugaton reggel ónos eső is lehet. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és mínusz 6 fok között alakul, napközben 0 és plusz 5 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Szerdán több helyen - főként keleten – várható havazás, néhol havas eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között várható, a maximumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulhatnak. Csütörtökön mindenhol csökken a felhőzet, és több-kevesebb napsütésre országszerte számítani lehet. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 2 és mínusz 7 fok közötti értékekre lehet számítani, de a derült, havas helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 5 fok között alakul. Péntek estig nem várható csapadék. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában mínusz 3 és mínusz 8 fok között valószínű, de a derült, havas helyeken ennél hidegebb is lehet. Napközben plusz 1 és plusz 5 fok között alakulhat a hőmérséklet. Szombaton borult idő várható többfelé csapadékkal, Dunántúlon havazás, a Tiszántúlon eső valószínű. A minimum hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 1 fok között alakulhat, napközben 0 plusz 5 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Vasárnap is többfelé várható havazás, havas eső, a Tiszántúlon eső is. Az északi, északnyugati szél többfelé viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 fok körül, míg legmagasabb nappali hőmérséklet 0, és plusz 3 fok között alakulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.