Bulvár

Háromnapos élelmiszergyűjtést indít a Magyar Vöröskereszt

Háromnapos élelmiszergyűjtést indít a Magyar Vöröskereszt

2012. december 6., csütörtök
Háromnapos élelmiszergyűjtést indít a Magyar Vöröskereszt

„Hogy másoknak is szép legyen a karácsony” – ezzel a mottóval háromnapos lakossági élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és a Tesco, hogy a rászoruló családok asztalára is ünnepi vacsora kerülhessen. Az adománygyűjtés csütörtök és vasárnap között zajlik az akcióban résztvevő Tesco áruházakban.

A karácsony a meghitt együttlét, az ajándékozás és a közös étkezések ideje, de sok családban még ekkor sem kerülhet ünnepi étel az asztalra. A Magyar Vöröskereszt abban a reményben indítja el közös adománygyűjtési akcióját, hogy a nagy áruházakban vásárlók támogatásával rászoruló családok ünnepét tehetik szebbé. A kezdeményezéshez - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is csatlakozott a Tesco. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 6-án, 7-én és 8-án 10-18 óra között várják a vásárlók felajánlásait a Tesco áruházaiban. Az országos akció keretében 118 áruházban, mintegy 400 önkéntes várja a tartós élelmiszereket. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a

www.voroskereszt.hu

oldalon olvasható. A szervezők célja, hogy a három nap alatt legalább ötvenezer kilogramm élelmiszert gyűjtsenek össze. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt a gyűjtések helyének közelében élő rászorulóknak juttatja el még karácsony előtt.

A gyűjtőpontok országos listája itt található!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.