Bulvár

Három embert mentettek meg a fagyhaláltól

Három embert mentettek meg a fagyhaláltól

2012. december 12., szerda
Három embert mentettek meg a fagyhaláltól

Három embert helyeztek biztonságba a rendőrök és a mentők az elmúlt 24 órában Csongrád megyében, akiket így a fagyhaláltól mentettek meg.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőreit egy állampolgár állította meg december 11-én délelőtt és jelezte, hogy egy férfi a Bálint Sándor utcában egy ház falának dőlve alszik. A rendőrök ellenőrizték az 54 éves szegedi lakost, aki erősen ittas állapotban volt, ezért képtelen volt felkelni és hazamenni. Az egyenruhások biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak hozzá és kórházba szállíttatták. Az esti órákban a belvárosban szolgálatot teljesítő gyalogos rendőrök figyeltek fel egy hajléktalan férfira, aki az egyik üzlet lépcsőjén feküdt. A 43 éves ember ittassága miatt magatehetetlen volt, ezért a rendőrök kérésére a mentők őt is kórházba vitték. A Kisteleki Rendőrkapitányság járőrei lakossági bejelentés alapján ellenőriztek egy fűtetlen tanyát Ópusztaszer külterületén. A jéghideg melléképületben egy beteg 48 éves férfi feküdt, aki addigra már átfázott. A rendőrök segítettek összecsomagolni az embernek, majd a kisteleki szociális otthonba szállították melegedni. A rendőrség ezúton is kéri a lakosságot, hogy a hideg időben fokozottan figyeljenek embertársaikra. Amennyiben olyan személyt látnak, akit a kihűlés veszélye fenyeget, hívják a rendőrség 112-es segélyhívószámát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.