Bulvár

Felkészült a télre a megyei katasztrófavédelem

Felkészült a télre a megyei katasztrófavédelem

2012. december 14., péntek
Felkészült a télre a megyei katasztrófavédelem

A rendkívüli téli időjárással kapcsolatos feladatokban érintett szervezeteket ellenőrizte pénteken a rendőrséggel közösen a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség - olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Ménesi Zoltán

százados, a kirendeltség polgári védelmi felügyelője elmondta: a szupervizori ellenőrzésen a védekezés során felhasználható eszközöket vették számba, valamint azoknak az intézkedéseknek a meglétét, amely szükség esetén lehetővé teszik az eszközök alkalmazását. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft., a Magyar Közút Zrt. Szegedi és Makói Üzemmérnökségén, továbbá az algyői Délút Kft.-nél végrehajtott ellenőrzések során megállapították, hogy mind a gépek, mind a személyzet felkészült a téli időjárásra, az ügyeleti rendszer működik, az elérhetőségek rögzítettek és a kapcsolattartás is folyamatos. A rendkívüli téli időjárással kapcsolatos felkészítést tartották meg a Makói Hivatásos Tűzoltóság szakemberei a pitvarosi Négy Határ Kft. polgári védelmi szervezeténél, ahol a téli feladatok mellett szó esett a Katasztrófavédelem szerkezetéről és a polgári védelmi feladatok ellátások rendszeréről is.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.