Közélet

Bátyai: érdemi indokok hiányában hoznak döntést

Bátyai: érdemi indokok hiányában hoznak döntést

2012. december 1., szombat
Bátyai: érdemi indokok hiányában hoznak döntést

A szombati közgyűlésen 15:14 arányban megszavazták Bátyai Edina azonnali hatályú leváltását. "Értetlenül állok azelőtt, hogy érdemi indokok hiányában kívánnak dönteni az ügyben" - reagált a szegedi szabadtéri igazgatója sajtóközleményében.

A szombati közgyűlés (melynek eseményeit

az alábbi linkre kattintva

percről-percre követheti) zárt ülésén 15:14 arányban szavazták meg

Bátyai Edinának

, a szegedi szabadtéri igazgatójának azonnali hatályú leváltását. A közgyűlés pályázatot ír ki, december 2-től február 15-ig pedig az eddigi helyettes,

Juhász Péter

vezeti majd a céget.

Botka László

polgármester önkormányzati törvényben foglalt jogával élve nem írja alá a határozatot, sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ami a szabadtérivel történt, szégyenletes, de nem Szeged szégyene. Az ügyről ezért 15 napon belül rendkívüli közgyűlésen döntenek majd. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) igazgatója sajtóközleményben reagált a történtekre, melyet alább változtatás nélkül közlünk.

Bátyai Edina állásfoglalása

„Az elkövetkezendő időszakot tekintve bízom abban, hogy a kialakult helyzet nem érinti a Szegedi Szabadtéri Játékok működését, nem sodorja veszélybe mindazt, amit többek közt

Hont Ferenc

,

Hevesi Sándor, Juhász Gyula

és

Klebelsberg Kunó

óta elődeim és jómagam legjobb tudásunkból, meggyőződésünkből és a szakma iránti elkötelezettségünkből és szeretetünkből fakadóan felépítettünk. Úgy gondolom, hogy a 82 éves múlttal rendelkező fesztivál sikereit rendületlenül, elhivatott munkával kell folytatni. Hiszem, hogy azok a büszkeségre okot adó eredmények, művészi színvonal, szakmai elismertség, színházművészeti kapcsolatok, melyeket 2004 óta, igazgatásom alatt a fesztivál megszerzett, megtarthatók. Legyen ez iránymutatás akkor, amikor Magyarország legjelentősebb nyári színházi fesztiváljának vezetéséről gondolkodunk. Bízom abban, hogy a körülmények ellenére tiszteletben tartható a szakmai minőség és a közönség évek óta tartó bizalma. Mindezektől függetlenül értetlenül állok azelőtt, hogy érdemi indokok hiányában kívánnak dönteni az ügyben.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.