/

Átadták a négysávossá bővült Vásárhelyi Pál utcát + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

December 19-ére elkészül a négy sávra szélesített Vásárhelyi Pál utca teljes szakasza Szegeden, melyet ünnepélyes keretek között adnak át a forgalomnak.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által 206,9 M Ft összegben támogatott projekt keretében a Vásárhelyi Pál utca Bakay Nándor utca és a Kenyérgyári út közötti útszakasza kétszer két forgalmi sávra bővült. A fejlesztés az I. ütem folytatásaként augusztus elején kezdődött és a kitűzött határidőnél hamarabb, december 19-én kerül átadásra. Így a környéken lakók és közlekedők már karácsony előtt használatba vehetik az immáron teljes hosszában négysávos utcát. Az utat Botka László polgármester adta át, az ünnepségen Ménesi Imre, a körzet önkormányzati képviselője és Csufor Sándor, az építő Colas Út Zrt. területi igazgatója mondott beszédet.

Másfél nap alatt készült

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végezte el a COLAS Zrt alvállalkozásában a Vásárhelyi Pál utca I. és a ma átadott II. ütem tereprendezési és kertészeti munkáit. Az út és közműépítés a projektkezdés és munkaterület átadás késése miatt belecsúszott a téli időszakba, amikor nem kívánatos ezt a munkát végezni, azonban az átadás sikere miatt mindent elkövettek a mihamarabbi teljesítésért. “Szokatlanul kevés, 1,5 nap állt rendelkezésünkre a munkák elvégzésére, amelyet teljesítettünk megfeszített munkával” – nyilatkozta Makrai László igazgató

A beruházás részeként – saját forrásból – megvalósult a Rókus-móravárosi csapadékvíz főgyűjtő csatorna párhuzamos szakasza is. A kivitelezést a közbeszerzés nyerteseként a Colas Út Zrt. végezte nettó 564 M Ft értékben.

A kiszélesített úttest 14 méter széles, az új útalap pedig 3500 tonna aszfalt felhasználásával készült. Az út két oldalán kerékpársáv és járda készült. Ennek és a telepített kerékpártámaszoknak köszönhetően a környék kerékpáros közlekedésének infrastruktúrája is fejlődött.
A műszaki átadásig – melyre várhatóan január 10-én kerül sor – a kivitelező elvégzi a zöldfelületek rendezését is, fákat, cserjéket, füvet ültet. A 13, 13A, 90 és 90F jelzésű buszok szerda reggeltől újra a régi útvonalon járnak, és déltől a kétirányú autós forgalom is megindulhat.

no images were found

Előző sztori

Informatikai képzést tartott a Battsa Kft.

Következő sztori

Sportért 5 milliós Samsung-csomag a szegedi iskoláknak + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek