A Lidicei emlékműnél tiltakoztak a szegediek a kirekesztés ellen + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden a Lidicei emlékműnél, a Stefánián tartottak gyertyás demonstrációt vasárnap este a kirekesztés ellen. A tegnapi közgyűlésen Gyimesi László tanácsnok hirdette meg az eseményt, ami csatlakozott a budapesti demonstrációhoz is.

Az ország több pontján tartottak demonstrációt vasárnap délután a szélsőséges nézetek és a kirekesztés megfékezésére. Az indulatokat Gyöngyösi Márton múlt héten elhangzott szavai gerjesztették: a jobbikos politikus szerint nemzetbiztonsági okok miatt össze kellene írni a zsidó származású képviselőket. A Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű demonstráción beszédet mondott Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője is.

Szegeden a szombati közgyűlésen a Fidesz frakcióból Gyimesi László tanácsnok invitált meg mindenkit a Stefánián tartott megemlékezésre. A Lidicei emlékmű előtt délután fél ötkor több, mint nyolcvan ember gyújtott mécseseket, a politikusok közül a Fidesz frakció tagjai jelentek meg, Gyimesi Mellett Hüvös László és Haág Zalán képviselők, és több városi cégvezető is.

Gyimesi László elmondta, hogy büszke szegediként felemelt fejjel és nyomatékkal tiltakoznunk kell oylan hangok nyomán, mely ember és ember között különbséget tesz faji, vallási és politikai hovatartozása miatt. “Az emberi méltóság sérthetetlen” – hangsúlyozta Gyimesi.

no images were found

Előző sztori

A fővárosban demonstráltak a kirekesztés ellen (FRISSÍTVE)

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: csengelei sikerrel zárult a megye II-es ősz + TABELLA

Legutóbbi hasonló cikkek