Közélet

A Jobbik elszigetelésére kéri a kormánypártokat a szegedi DK

A Jobbik elszigetelésére kéri a kormánypártokat a szegedi DK

2012. december 5., szerda
A Jobbik elszigetelésére kéri a kormánypártokat a szegedi DK

A Demokratikus Koalíció szegedi szervezetének alelnöke, Orosz Gábor, nyílt levélben kéri a városi Fidesz és a KDNP elnökeit, támogassák a Jobbik politikai elszigetelését.

Nyílt levél a Fidesz és a KDNP szegedi elnökeinek

Tisztelt Elnök Urak! Először is szeretném megköszönni, hogy vasárnap délután Önök is demonstráltak az újjáéledő és egyre erősödő náci eszmék ellen itt Szegeden is. Azt gondolom, hogy minden tisztességes demokratának el kell utasítani ezt a magatartást és hezitálás nélkül fel kell lépni mindenfajta szélsőség ellen. Bizonyára értesültek róla, hogy a Demokratikus Koalíció kezdeményezte a Jobbik politikai karanténba zárását, melyet több párt is támogat. Tegnap Kozma József, az MSZP szegedi elnöke nyílt levélben kérte a közgyűlési képviselőket, hogy határolódjanak el a Jobbiktól. Tisztelt Elnök Urak! Itt az ideje, hogy Önök és párttársaik cselekedjenek. A Demokratikus Koalíció Szegedi Szervezete azt kéri Önöktől és párttársaiktól, - hogy a következő közgyűlésen nyújtsanak be olyan előterjesztést, melyben kezdeményezik Gömbös Gyula díszpolgári címének visszavonását, mert véleményünk szerint elfogadhatatlan, hogy egy nyíltan náci eszméket valló személy legyen a város díszpolgára; - hogy nyújtsanak be előterjesztést arra, hogy a közgyűlés kezdeményezze azon városi cégvezetők visszahívását, akiket a Jobbik delegált; - hogy a következő közgyűlésen nyújtsanak be előterjesztést arra, hogy a városi cégekbe a Jobbik által delegált felügyelőbizottsági tagokat azonnal hívják vissza; - hogy a Jobbik képviselője által benyújtott előterjesztéseket ne támogassák. Őszintén remélem, hogy a fenti javaslataimat fontolóra veszik, félretesznek mindenfajta pártpolitikai érdeket és a demokratikus normák védelmezése érdekében mindent elkövetnek, hogy az a csúfság, ami a Parlamentben előfordulhatott, ne fordulhasson elő a szegedi Városházán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.