Vízilabda: a Vasas után már Isztambulban készül az A-Híd Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénteken rangadót vívott a Vasassal, szombaton pihent, vasárnap pedig már útra kelt Törökországba az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata. A bajnoki meccs után kérdeztük Vincze Balázs vezetőedzőt, és a remek formában visszatérő Török Bélát.

Óriási csatában és hatalmas szívvel játszva, háromgólos hátrányból is képes volt fordítani az A-Híd Szeged VE péntek este az OB I 7. fordulójának rangadóján az újszegedi sportuszodában a Vasas ellen, ám a végén nem sikerült eldönteni a meccset, az angyalföldiek kiegyenlítettek, aztán maradt is az iksz (9-9). “A mérkőzés előtt mindhárom pont megszerzése volt a célunk, ilyen szempontból elvesztettünk két pontot, ám ahogy a meccs alakult, abban benne van, hogy a végén pedig nyertünk egyet, a legvégén azonban többször is eldönthettük volna a találkozót, hiszen 9-8-nál párszor úgy fordultunk le, hogy gólt is szerezhettünk volna. Ha összehasonlítjuk, hogy a két csapat milyen menetelésben van – azaz mi a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is helyt kell álljunk, míg a Vasas gyakorlatilag most játszotta a szezonban harmadik éles meccsét – akkor azt kell mondjam, ez egy jó eredmény. A továbbiakban természetesen hoznunk kell a hazai kötelező győzelmeket, idegenben pedig ehhez a teljesítményhez hozzá kell tennünk, hogy az első két pozíció valamelyikét megszerezhessük az alapszakaszban. Mint tavaly is kiderült, nem azon múlik a bajnoki cím, hogy a rájátszásba ki hányadik helyen kerül be, hanem azon, hogy akkor milyen teljesítményt nyújt a csapat” – értékelt a mérkőzést követően Vincze Balázs vezetőedző, akinek csapat ezzel ugyan már nem száz százalékos a bajnokságban, ám továbbra is veretlen, s jelenleg a tabella 3. helyén áll, ám nála több meccset vívott, vagy éppen jobb gólaránnyal bíró csapatok – mint az éllovas Szolnok és a második Eger – előzik csak meg.

A visszatérése óta remek formában játszó Török Béla a mérkőzés elején többször is bátran próbálkozott, végül az első negyed végén 0-2-nél az ő harmadik kísérlete volt az, ami szegedi részről először kifogott Nagy Viktoron, a Vasas válogatott hálóőrén. “Nagyon felemás meccset vívtunk. Nem volt olyan pillanat, hogy elfogadtuk volna az ikszet, ám végül mégis pontot veszítettünk, én legalábbis így érzem, mert ezt a meccset megnyerhettük volna. Voltak hibák persze, amikor elment az ellenfél 6-3-ra, nehéz helyzetben voltunk, de nagyon nagy lelki erővel visszajöttünk és fordítani is tudtunk. Úgy érzem, ekkor kellett volna a Vasasnak összetörnie, de nem így történt, mi pedig el kezdtünk kapkodni, s végül nagy akarással, a végén nyögés nélkül kiegyenlített az ellenfél. A 9-9 reális eredmény, azt mondom, bármelyik csapat megnyerhette volna a meccset. Nem történt tragédia, ettől még ugyanolyan jó csapat vagyunk, s nagyon sok van még hátra a bajnokságból is. Éppen ezért nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítanunk e találkozónak, de természetesen ki kell elemeznünk a pozitív és a negatív dolgokat. Reméljük jókor jött ez a – ne nevezzük pofonnak – ‘hangos szó’, ami arra figyelmeztet minket, hogy továbbra is elégedetlenek kell maradjunk, hogy minél jobb eredményeket érhessünk el, hiszen mindig van hová továbbfejlődni” – összegzett a fiatal átlövő.

Szombat szabad nap volt, de vasárnap reggel már útra kelt az szegedi pólócsapat, hiszen délelőtt 11 órakor indult repülőjáratuk Budapestről Isztambulba. “Egy korábbi, galatasarayos edzőm egy másik klubnál, az Enkaspornál dolgozik most, s az ő meghívására két napot töltünk el a mérkőzés előtt a török fővárosban. Ez remek alkalom az akklimatizálódásra, amiben segítségünkre lesz a török klub is, ahol többek között a friss olimpiai bajnok Igor Hinic is játszik. Szerdai ellenfelünk, a Galatasaray a török vízilabdához képest más színvonalat képvisel hat légiósával, köztük horvát, montenegrói, szerb és amerikai pólósokkal. Ha más sportágaknak a hazai pályán történő játékvezetéséből indulunk ki, akkor nagyon komoly ellenszélre számíthatunk, de ettől függetlenül a három pontért, s a csoportbeli első hely megtartásáért szállunk vízbe Isztambulban” – fejtette ki a játékosként két évet a török klub színeiben játszó Vincze Balázs.

Az A-Híd Szeged VE november 28-án, szerdán mérkőzik meg a Galatasaray csapatával Isztambulban.

Előző sztori

Jó arcokat keres a SZEGEDma: Farkas Árpád

Következő sztori

Női vízilabda: két vereséggel kezdett az SZTE EHÖK SE

Legutóbbi hasonló cikkek