Sport

Több száz amatőr küzdősportos csapott össze Szegeden + VIDEÓ

Több száz amatőr küzdősportos csapott össze Szegeden + VIDEÓ

2012. november 27., kedd
Több száz amatőr küzdősportos csapott össze Szegeden + VIDEÓ

A hétvégén nagyszabású amatőr küzdősportgálát rendeztek az újszegedi sportcsarnokban a Szegedi Küzdősport Klub szervezésében.

A gála ötlete a Szegedi Küzdősport Klub négy tagjától, Sárközi Róberttől, Laczkó Balázstól, Lehoczki Somától és Varga Jánostól származik. "A gálával az volt a célunk, hogy az utánpótlás-nevelést és a későbbi profizmust elkezdjük feltornázni Szegeden. Épp ezért összehoztuk egy helyre és egy időbe a legkeményebb sportokat - az MMA-t, grapplinget és a thai-boxot -, ahol mindenki megmérettetheti magát és megmutathatja mit tud. Közel 400 induló jelezte részvételét, többen több műfajban is indultak, ami még Európában is egyedülállónak minősül. Célunk, hogy minél több szegedit ki tudjunk nevelni e küzdősportokban a profizmusra" - mondta el a gála kapcsán Sárközi Róbert MMA-harcos, hozzátéve, több küzdősportos olimpikon is támogatta a rendezvényt, közülük Ungváry Miklós az utolsó pillanatban kényszerült lemondani fellépését, mint díszvendég. Ott volt azonban Növényi Norbert korábbi olimpiai bajnok birkózó, aki az utóbbi időben MMA-ban próbálta ki magát. A versenyre 10-12 évesektől 50-55 évesekig bárki jelentkezhetett, Szegeden kívül számosan érkeztek a környező országokból, a Délvidékről és a Felvidékről is. A küzdelmek a szombat délelőtt 10 órás megnyitót követően kezdődtek, és egész nap folytatódtak a ketrecben és három tatamin. A szervezőktől megtudtuk, fontos szempont volt, hogy mindegyik ágban hasonló tudású amatőr versenyzők - profik nem indulhattak - mérhessék össze tudásukat.

Tekintse meg a Telin TV zenés összeállítását a szombati küzdősport gáláról!

http://www.youtube.com/watch?v=yyZ3wAB1Hio

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.