Bulvár

Tizenkét év jogerősen a gyulai baltás gyilkosnak

Tizenkét év jogerősen a gyulai baltás gyilkosnak

2012. november 21., szerda
Tizenkét év jogerősen a gyulai baltás gyilkosnak

Jogerősen tizenkét év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a gyulai férfit, aki 2011 májusában baltával agyonverte édesapját, majd a holttestet a Körösbe dobta.

A jelenleg 32 esztendős, az apja cégénél informatikusként dolgozó vádlott viszonya feszült volt a sértettel. Bár az apa anyagilag támogatta fiát, gyakorta felelősségre vonta félbehagyott tanulmányai vagy a házimunka elhanyagolása miatt. 2011. május 4-én a sértett átment az utcában szemközt lakó fiához. A két férfi egy szobanövényt vitt ki a teraszra, s amikor végeztek a munkával, az apa elkezdte sorolni szokásos szemrehányásait, és "lusta disznónak" nevezte a fiát. A vádlott feldühödött, felkapott egy baltát, majd hatszor-nyolcszor fejbe csapta az akkor már távozni készülő, neki háttal álló édesapját. Miután meggyőződött az áldozat haláláról, a vérző testet két lepedőbe csavarta, a fejére egy szemeteszsákot húzott, majd a garázsban álló autó csomagtartójába tette. A véres szőnyegeket és a balta nyelét elégette, a tetthelyet többször fertőtlenítőszerrel fölmosta, a holttestet pedig kivitte a Körös-partra, és a vízbe dobta. A férfi holttestét másnap találták meg. A vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, s arra hivatkozott, hogy erős felindulásból ölte meg édesapját. A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért jogerősen tizenkét év börtönbüntetéssel sújtotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.