December elején Szegedre is megérkezhet a tél

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szokatlanul enyhe őszön vagyunk túl, a héten akár 18 fokig is emelkedhet a hőmérséklet Szegeden. December elejére azonban erős lehűlésre, fagypont körüli hőmérsékletre kell számítanunk, némi csapadékkal.

Hosszúra nyúlt idén a vénasszonyok nyara: a napsütéses szeptember és október után igen enyhe novemberi időjárással búcsúzik a meteorológiai ősz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján kedden és szerdán a 15, csütörtökön még a 18 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. Pár napon belül azonban jelentős lehűlés érkezik: a megerősödött dél-délnyugati szél felerősödése mellett csapadékos időjárásra számíthatunk a hétvégén.

“Az elkövetkezendő tíz nap igen változékony időt hozhat: két enyhe napot követően csütörtöktől lehűlés kezdődik. A jövő hét elejétől a hőmérséklet átlag alatti lesz, fagypont alá is csúszhat” – tudtuk meg Tóth Tamás meteorológustól. Csapadékra is számíthatunk, a hólapátot azonban még nem kell előkészítenünk, a megyében inkább szórványos esőzésre és hideg, szeles időre kell felkészülni.

Előző sztori

Amatőr küzdősport gála Szegeden

Következő sztori

Csütörtökön értékelik az 59. Vásárhelyi Őszi Tárlatot