Bulvár

December elején Szegedre is megérkezhet a tél

December elején Szegedre is megérkezhet a tél

2012. november 27., kedd
December elején Szegedre is megérkezhet a tél

Szokatlanul enyhe őszön vagyunk túl, a héten akár 18 fokig is emelkedhet a hőmérséklet Szegeden. December elejére azonban erős lehűlésre, fagypont körüli hőmérsékletre kell számítanunk, némi csapadékkal.

Hosszúra nyúlt idén a vénasszonyok nyara: a napsütéses szeptember és október után igen enyhe novemberi időjárással búcsúzik a meteorológiai ősz. Az

Országos Meteorológiai Szolgálat

mérései alapján kedden és szerdán a 15, csütörtökön még a 18 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. Pár napon belül azonban jelentős lehűlés érkezik: a megerősödött dél-délnyugati szél felerősödése mellett csapadékos időjárásra számíthatunk a hétvégén. "Az elkövetkezendő tíz nap igen változékony időt hozhat: két enyhe napot követően csütörtöktől lehűlés kezdődik. A jövő hét elejétől a hőmérséklet átlag alatti lesz, fagypont alá is csúszhat" - tudtuk meg

Tóth Tamás

meteorológustól. Csapadékra is számíthatunk, a hólapátot azonban még nem kell előkészítenünk, a megyében inkább szórványos esőzésre és hideg, szeles időre kell felkészülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.