Orbán: közel a megállapodás, de IMF-hitel nélkül is megállna a lábán az ország

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miniszterelnök szerint az EU múlt heti országjelentése közvetlenül arról is szól, hogy Magyarország IMF-kölcsön nélkül is biztosan megáll a lábán. Orbán Viktor azonban – mint azt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta – továbbra is megegyezésre törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az unióval.

“Azért javaslom, hogy Magyarország továbbra is tárgyaljon az IMF-fel, mert nehéz idők fognak jönni Európában (…), és nekünk jó volna, ha egy biztonsági védőhálónk lenne” – mondta a kormányfő, akinek szavai szerint közel a megállapodás.

Kétharmados jogszabály lesz a földtörvény

Kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lesz az új földtörvény – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Mint mondta, a kormány a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) javaslatára támogatja, hogy kétharmados jogszabály legyen a földtörvény. Arra a kérdésre, hogy a törvény miatt Magyarország nem nyit-e újabb frontot az uniós bírósággal, a kormányfő azt válaszolta: “szerintem nem nyitunk, de majd meglátjuk, ha nyitunk is, majd jól megnyerjük azt a csatát is”.
Az új földtörvény a nagybirtokot korlátozó irányba mozdítja a magyar mezőgazdaságot – mondta Orbán Viktor.

Default thumbnail
Előző sztori

Télen több hétre bezárhatnak a nagy egyetemek

Default thumbnail
Következő sztori

A hétvégén is marad a párás, ködös idő

Legutóbbi hasonló cikkek