Közélet

Orbán: közel a megállapodás, de IMF-hitel nélkül is megállna a lábán az ország

Orbán: közel a megállapodás, de IMF-hitel nélkül is megállna a lábán az ország

2012. november 16., péntek
Orbán: közel a megállapodás, de IMF-hitel nélkül is megállna a lábán az ország

A miniszterelnök szerint az EU múlt heti országjelentése közvetlenül arról is szól, hogy Magyarország IMF-kölcsön nélkül is biztosan megáll a lábán. Orbán Viktor azonban - mint azt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta - továbbra is megegyezésre törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az unióval.

"Azért javaslom, hogy Magyarország továbbra is tárgyaljon az IMF-fel, mert nehéz idők fognak jönni Európában (...), és nekünk jó volna, ha egy biztonsági védőhálónk lenne" - mondta a kormányfő, akinek szavai szerint közel a megállapodás.

Kétharmados jogszabály lesz a földtörvény

Kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lesz az új földtörvény - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Mint mondta, a kormány a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) javaslatára támogatja, hogy kétharmados jogszabály legyen a földtörvény. Arra a kérdésre, hogy a törvény miatt Magyarország nem nyit-e újabb frontot az uniós bírósággal, a kormányfő azt válaszolta: "szerintem nem nyitunk, de majd meglátjuk, ha nyitunk is, majd jól megnyerjük azt a csatát is". Az új földtörvény a nagybirtokot korlátozó irányba mozdítja a magyar mezőgazdaságot - mondta Orbán Viktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.