//

Lezárult egy 7,7 milliárd forintos fejlesztés az SZTE-n + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) kulcsfontosságú fejlesztés valósult meg az elmúlt években: a 7,7 milliárd forintos beruházás az egyetem több intézményét érintette – mondta el a Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat záró konferenciája alkalmából az egyetem gazdasági és fejlesztési főigazgatója csütörtökön az MTI-nek.

Majó Zoltán közölte: a projektben egyszerre épült a mérnöki kar új épülete, felújították a rektori hivatalt, a Dóm téri épületegyüttest, és az informatikai eszközöket is felfrissítették.

A beruházás keretében a dél-alföldi régióban folyó matematikai, műszaki, természettudományos és informatikai képzés számára kiemelkedő infrastrukturális hátteret biztosító, versenyképességet növelő fejlesztések valósultak meg 2009 januárja és 2012 novembere között, az SZTE és partnerintézményei, a Szent István Egyetem szarvasi Tessedik campusa, valamint a bajai Eötvös József Főiskola együttműködésében. A mintegy 7,7 milliárd forintos beruházáshoz az Európai Unió 6,4 milliárd forint támogatást nyújtott.

Az egyetemi klinikán még fut egy fontos program, jövőre az is befejeződik – tette hozzá. A következő, 2014-2020-as uniós pályázati ciklusban két kiemelt feladatot szeretnének megoldani: a fogorvosi kar infrastruktúrájának és a zeneművészeti kar műemléki jellegű épületének felújítását.

no images were found

Előző sztori

Marekné Pintér Aranka: „A jövő olyan lesz, amilyen a ma iskolája” + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Melegrekordok dőltek, de a hét végén hó, havas eső várható

Legutóbbi hasonló cikkek