Közélet

Lezárult egy 7,7 milliárd forintos fejlesztés az SZTE-n + FOTÓK

Lezárult egy 7,7 milliárd forintos fejlesztés az SZTE-n + FOTÓK

2012. november 29., csütörtök
Lezárult egy 7,7 milliárd forintos fejlesztés az SZTE-n + FOTÓK

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) kulcsfontosságú fejlesztés valósult meg az elmúlt években: a 7,7 milliárd forintos beruházás az egyetem több intézményét érintette - mondta el a Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat záró konferenciája alkalmából az egyetem gazdasági és fejlesztési főigazgatója csütörtökön az MTI-nek.

Majó Zoltán

közölte: a projektben egyszerre épült a mérnöki kar új épülete, felújították a rektori hivatalt, a Dóm téri épületegyüttest, és az informatikai eszközöket is felfrissítették. A beruházás keretében a dél-alföldi régióban folyó matematikai, műszaki, természettudományos és informatikai képzés számára kiemelkedő infrastrukturális hátteret biztosító, versenyképességet növelő fejlesztések valósultak meg 2009 januárja és 2012 novembere között, az SZTE és partnerintézményei, a Szent István Egyetem szarvasi Tessedik campusa, valamint a bajai Eötvös József Főiskola együttműködésében. A mintegy 7,7 milliárd forintos beruházáshoz az Európai Unió 6,4 milliárd forint támogatást nyújtott. Az egyetemi klinikán még fut egy fontos program, jövőre az is befejeződik - tette hozzá. A következő, 2014-2020-as uniós pályázati ciklusban két kiemelt feladatot szeretnének megoldani: a fogorvosi kar infrastruktúrájának és a zeneművészeti kar műemléki jellegű épületének felújítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.