Labdarúgó-szövetségek Délen (1912-2012): hamarosan kvízjáték indul!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az őszi labdarúgószezon befejezését követően a SZEGEDma.hu részleteket közöl majd a Csongrád megyei szövetség történetét bemutató centenáriumi kötetből, s nyereményjáték is lesz.

1912 őszén alakult meg egyszerre két helyen, Szegeden és Aradon az MLSZ Csongrád
Megyei Területi Igazgatóságának legrégebbi jogelődje, a DLASZ, azaz a Délmagyarországi Labdarúgók Alszövetsége. A centenárium alkalmából jelent meg a szegedi futballkrónikás, Vitos György legújabb, sorrendben 28. sportkötete a megyei igazgató, Nógrádi Tibor szerkesztésében.

A díszes kivitelezésű, közel 200 oldalas könyvben – melyet kizárólag promóciós célból készített az MLSZ megyei igazgatósága – részletesen is olvashatunk a megye labdarúgócsapatainak korábbi szerepléseiről, az egykori DLASZ-ban és CSLSZ-ben dolgozók hosszú évtizedes tevékenységéről, nagyszerű és felejthetetlen futballsikerekről.
A 100 éves históriát feldolgozó sportkötetet eddig még soha nem látott archív fotók illusztrálják, s a DLASZ (1912-1950) illetve a CSLSZ (1951-2012) tabellái zárják. A püspöki székházban megrendezett díszünnepségen Csányi Sándor MLSZ-elnök (balra) koccintott Vitos Györggyel a kötet névre szóló tiszteletpéldányának átvételekor.

Hamarosan, az őszi futballidény befejezése után indul, és egészen karácsonyig tart többfordulós kvízjátékunk, melynek során egyrészt érdekes és izgalmas részleteket közlünk a kötetből, másrészt a végén értékes nyereményeket (köztük 3 db centenáriumi futballkötetet) sorsolunk ki. Érdemes lesz tehát velünk tartani a “holtszezonban” is.

Előző sztori

Labdarúgás: szemfüles Hegyesi-gólokkal győzött a SZVSE + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes Csongrád megyei eredménye + TABELLÁK