Sport

Labdarúgó-szövetségek Délen (1912-2012): hamarosan kvízjáték indul!

Labdarúgó-szövetségek Délen (1912-2012): hamarosan kvízjáték indul!

2012. november 18., vasárnap
Labdarúgó-szövetségek Délen (1912-2012): hamarosan kvízjáték indul!

Az őszi labdarúgószezon befejezését követően a SZEGEDma.hu részleteket közöl majd a Csongrád megyei szövetség történetét bemutató centenáriumi kötetből, s nyereményjáték is lesz.

1912 őszén alakult meg egyszerre két helyen, Szegeden és Aradon az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóságának legrégebbi jogelődje, a DLASZ, azaz a Délmagyarországi Labdarúgók Alszövetsége. A centenárium alkalmából jelent meg a szegedi futballkrónikás,

Vitos György

legújabb, sorrendben 28. sportkötete a megyei igazgató,

Nógrádi Tibor

szerkesztésében.

A díszes kivitelezésű, közel 200 oldalas könyvben

– melyet kizárólag promóciós célból készített az MLSZ megyei igazgatósága – részletesen is olvashatunk a megye labdarúgócsapatainak korábbi szerepléseiről, az egykori DLASZ-ban és CSLSZ-ben dolgozók hosszú évtizedes tevékenységéről, nagyszerű és felejthetetlen futballsikerekről. A 100 éves históriát feldolgozó sportkötetet eddig még soha nem látott archív fotók illusztrálják, s a DLASZ (1912-1950) illetve a CSLSZ (1951-2012) tabellái zárják. A püspöki székházban megrendezett díszünnepségen

Csányi Sándor

MLSZ-elnök (balra) koccintott Vitos Györggyel a kötet névre szóló tiszteletpéldányának átvételekor. Hamarosan, az őszi futballidény befejezése után indul, és egészen karácsonyig tart többfordulós kvízjátékunk, melynek során egyrészt érdekes és izgalmas részleteket közlünk a kötetből, másrészt a végén értékes nyereményeket (köztük 3 db centenáriumi futballkötetet) sorsolunk ki. Érdemes lesz tehát velünk tartani a "holtszezonban" is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.