Sport

Labdarúgás: félpályás góllal fordított a HFC II.

Labdarúgás: félpályás góllal fordított a HFC II.

2012. november 25., vasárnap
Labdarúgás: félpályás góllal fordított a HFC II.

A Kistelek lőtte a mérkőzés első és az utolsó gólját is, ennek ellenére a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó őszi játéknapján, fordulatos mérkőzésen a Hódmezővásárhelyi FC II. legyőzte az elmúlt évek egyik meghatározó, de az idén gyengébben szereplő csapatát.

A hazaiak mezőnyfölényével indult a találkozó, de komolyabb helyzet sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki. A hazaiak támadtak, a vendégek kontrára rendezkedtek be. A 19. perc hozta meg az első nagy hazai lehetőséget, de

Szabó Márk

lövése a kapufáról kifelé perdült. Egy perc múlva szinte ugyanilyen helyzetből szerzett vezetést a Kistelek,

Zuh Attila

bal oldalról lőtt kapura és a labda a kapufa belső lapjáról perdült a vonal mögé, 0-1. A félidő folytatásában görcsösebbé váltak a vásárhelyi próbálkozások és ezeket a vendégek magabiztosan hárították. Szünet után kilenc perccel egy ritkán látható góllal egyenlítettek a vásárhelyiek, amikor a félpálya közeléből

Konc Adrián

végzett el szabadrúgást, a labda nagy ívben szállt a kapuig, majd a felső kapufáról

Szalkaira

, onnan pedig a hálóba pattant, 1-1. Nyolc perc múlva már a HFC II. vezetett, amikor egy jogosan megítélt büntetőt Konc Adrián lőtt a kapu jobb oldalába, 2-1. A hazai cserék új szint vittek a játékba, sőt

Varga Levente

egyéni akciója után már két gólra nőtt a hazai előny, 3-1. A vendégek nem adták fel, több lehetőségük is adódott, de ezekből csak két perccel a lefújás előtt sikerült egyet kihasználni, amikor egy jobb oldalról belőtt szabadrúgás után

Batancs

lőtt

Vígh

kapujába, 3-2. A látottak alapján a Kistelek csapatára ráférne a téli erősítés, hiszen a korábbi megyei I-es bajnokcsapat nyáron könnyen a megyei II. osztályban találhatja magát.

Labdarúgó megyei I. osztály 15. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. – Kisteleki TE 3-2 (0-1)

Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Szalai.

HFC II.:

Vígh S. – Jesenszki, Rácz L., Tóth J., Mucsi (Forrai 81’), Konc A., Bokor (Huszár 65’), Szabó M., Huszka (Brizik-Bodrogi I. 70’), Marton (Komán (75’), Juhász II. S. (Varga L. 59’).

Edző:

Rostás Károly. Kistelek: Szalkai – Piacsek, Tóth Á., Keller Z., Farkas B., Zámbori, Rostás I. (Kispál 80’), Bárkányi (Batancs 81’), Tóth T. (Kailinger 68’), Zuh, Getyinás (Szél I. 80’).

Edző:

Hódi Mihály.

Góllövők:

Konc A. 2 (54’ és 62’), Varga L. (77’), ill. Zuh A. (20’), Batancs (88’)

Jók:

Rácz L., Tóth J., Konc A., Brizik-Bodrogi I., Varga L., ill. Keller Z. Rostás Károly:

”A játék képe alapján megérdemelten nyertünk, ha a vendégek kapusa nem véd ilyen jól, akkor sikerünk nagyobb arányú is lehetett volna.”

Hódi Mihály:

“Megérdemelten nyert a Vásárhely, amihez gratulálok. Sajnálom, hogy befejeződött az őszi idény, ilyen jó időben sokkal jobb lenne még játszani, mint az esetleges március elejei sárban, fagyban.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.