/

Koszorúzással és gálaműsorral ünnepelt a százéves Vasvári + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évfordulós gálaműsorral ünnepelte századik születésnapját a Szegedi Gazdasági Középiskola Vasvári Pál Tagintézménye pénteken. A diákok a Belvárosi moziban tartott előadással és koszorúzással tisztelegtek az intézmény évszázados fennállása előtt.

Ünnepi műsorral, táncos előadással, díjátadókkal és egy nagy tortával ünnepelte meg kereken századik születésnapját a Szegedi Gazdasági Középiskola Vasvári Pál Tagintézménye pénteken. Az iskola két hónapos programsorozatának tetőpontjaként pénteken a Belvárosi moziban rendezett gálát pénteken, ahol a diákok egy időgép segítségével végigjárták az egy évszázados múltra visszatekintő intézmény legfontosabb történéseit. Az eseményre több száz látogató érkezett a moziba, számos iskola igazgatója és pedagógusa kitüntette jelenlétével, még az intézmény szabadkai testvériskolája is képviseltette magát. Babarciné Matusik Zsuzsanna iskolaigazgató mellett Solymos László alpolgármester is köszöntötte az egybegyűlteket, akik az iskola diákjainak színielőadása mellett a tánccsoport fellépését is megtekinthették. Díjazták a matematika- és informatika verseny, országismereti vetélkedő győzteseit, valamint az iskoláról készített legjobb kisfilm készítői is jutalmat kaptak. Egy tűzijátékokkal teletűzdelt, nagy torta járt az iskolának kerek születésnapjáért, de az osztályokat is jutalmazták a finomsággal.

A rendezvényt követően koszorút helyeztek el az iskola névadójának, Vasvári Pálnak az emléktáblájánál, majd Kardos János, az Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetője egy többkomponensű kiállítást is megnyitott: megtekinthetően az elmúlt évtizedek informatikai eszközei, valamint retró termékek és a “100 ÉV 100 TETT” című rajzpályázatra érkezett pályaművekből összeállított válogatás, melyben arra keresték az alkotók a választ, milyen módon rombolta, illetve milyen tettekkel óvta környezetét az emberiség az elmúlt 100 évben. Tárlatot rendeztek még a Természetjáró szakosztály kirándulásain készült színes fotókból és emlékekből, továbbá egy válogatást is megtekinthetünk a 100 éves évfordulós rendezvénysorozaton készült fényképekből.

Este négy órakor az iskola egykori diákjai és tanítói tértek vissza a Vasvári falai közé, akik kötetlen beszélgetés keretében idézték fel a múltat.

no images were found

Előző sztori

Kézilabda: minden jegy elkelt, jöhet a Barca!

Következő sztori

Szentmisével ünnepel a piarista gimnázium