Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: “százados” lett a Kosársuli

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A vártnál jóval könnyebben sikerült nyernie a Kosársuli NB I/B-s felnőtt együttesének a Debreceni Egyetem csapata ellen az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság hétvégi fordulójában. A találkozó elején Czibere, míg a hajrában Nyilas szórta a triplákat és ennek is köszönhetően végig vezetve, 36 pontos különbséggel győztek a vásárhelyiek.

A mérkőzés tétje igen nagy volt: amelyik csapat veszít, a kiesőzónába kerül – amelyik nyer, felzárkózhat a középmezőnyhöz. Ennek megfelelően mindkét együttes hatalmas lendülettel és elszántsággal kezdett. A vásárhelyiek jobban védekeztek, alig kaptak kosarat az első öt percben – támadásban viszont végre ismét a régi Cziberét láthatta a szépszámú közönség. A Kosársuli vajkezű bedobójának mind a négy triplakísérlete sikeres volt, így 18-6 állt a hatodik perc elején a táblán. A debreceniek közül Nagy Botond és Marosi próbálta tartani a lépést a hazaiakkal, de igazából sem az időkérés, sem a folyamatos cserék sem sokat segítettek a vendégeken. A negyed hajrája Mondzinger a debreceni Takács gólpárbaját hozta, de amíg a hazai oldalon a csereként beállt Mócsai és Nyilas is elkezdte a pontgyártást, addig a vendégek szinte kizárólag a Nagy-Takács duóra számíthattak. Folyamatosan nőtt is a hazaiak előnye (7. perc: 25-14, 9. perc: 34-17).
Az elsőhöz hasonlóan a második negyed is Czibere triplával kezdődött, de ezt követően többet hibáztak a hazaiak és a debreceni egyetemisták tíz pontra feljöttek (14.perc: 39-29). Vejinovic ébredt először a négy perces kómából, amelyet egy sikeres tripla és dupla dobással jelzett, majd Schéda zsákolásával ismét jelentősebb előnyhöz jutott a Kosársuli (16.perc: 46-29). A negyed folytatásában Czibere és Nagy Botond triplái után Vas Péter is betalált és húsz pontra (20.perc: 58-38) nőtt a hazai előny.

A harmadik negyed eleje a vendégeké volt (23.perc: 64-48), de a vásárhelyi irányító ébresztőt fújt, ebben az időszakban szinte csak Vejinovic tudott pontot szerezni a Kosársulinak. Szerencsére a vendégekből is sokat kivett a nagy iram, így a különbség alig változott (26. perc: 71-53). Az Elek-Utasi duó időkérése és a cserék azonban átsegítették a hullámvölgyön a vásárhelyi csapatot, így a negyed végén Schéda újabb kosaraival tovább tudta növelni előnyét a hazai gárda (30.perc: 81-58). A záró negyed elején a vendégeknél Marosi szorgoskodott ugyan, de a játékrészben öt triplát és két duplát triplát hintő Nyilassal nem tudta felvenni a versenyt (34.perc: 102-75). A találkozónak remek keretet adott az, hogy kezdéshez hasonlóan a zárás is hazai triplával zárult.

A mérkőzés végén a nézők felállva, vastapssal köszöntötték kedvenceiket, akik ezúttal valóban remek, látványos játékkal szerezték meg a győzelmet.

Férfi kosárlabda NB I/B 7. forduló:
EnterHód Vásárhelyi KS – Debreceni EAC 117-81 (36-22, 26-20, 21-16, 34-23)
Hódtói Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Bogárdi, Vadász, Mester
Vásárhely: VEJINOVICS 17/3, CZIBERE 22/18, VAS 16/3, SCHÉDA 16/9, MONDZINGER 15. Csere: NYILAS 21/15, Szilágyi 2, Mócsai 6, Grezsa, Ollé 2. Edzők: dr.Elek András, Utasi Gábor.
Debrecen: NAGY BOTOND 23/12, Asztalos S. 10/6, Balogh A. 3, Szilhalmy 2, MAROSI 14. Csere: TAKÁCS D. 15, Kerezsi, Nagy Benedek 3, Szarka 6, Keresztes 3, Bács 2, Gál K. Edző: dr.Nagy Ágoston.

Elek András: “Nagyon örülök, hogy végre mindenkinek kijött a lépés és nagyon magabiztosan vertünk meg egy tehetséges fiatalokból álló jó kis csapatot. Külön öröm mindannyiunknak, hogy a legutóbbi vesztes meccs nem vette el a nézők kedvét és még többen néztek meg bennünket. A legnagyobb siker viszont az számunkra, hogy a közel 300 leigazolt utánpótláskorú játékosunkból mintegy hatvanan mezbe öltözve , a pálya széléről drukkoltak nekünk.”

A 7. forduló bővelkedett meglepetésekben, hiszen a bajaiak nyerni tudtak Egerben és a Mezőberény is megszerezte első győzelmét. Eredmények: Nagykőrösi SKE – Konecranes-Salgótarjáni KSE 70-91, Kecskeméti TE KK – Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK 75-42, EKF-Eger-HÉSZ SE – Bajai Bácska FKE 74-86, Mezőberényi KK – Óbudai Kaszások 76-70.

A bajnokság állása:
1. Kecskeméti TE KK 7 0 1,00
2. Bajai Bácsks FKE 6 1 0,93
3. Konecranes-Salgótarjáni KSE 5 2 0,86
4. EKF-Eger-HÉSZ SE 5 2 0,86
5. Óbudai Kaszások 4 3 0,79
6. Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK 2 5 0,64
7. EnterHód Vásárhelyi Kosársuli 2 5 0,64
8. Nagykőrösi Sólymok KE 2 5 0.64
9. Debreceni EAC 1 6 0,57
10. Mezőberényi KK 1 6 0,57

A 8. forduló párosítása: Óbudai Kaszások – EnterHód Vásárhelyi KS (december 01. szombat 18.00), Tiszaújváros – Mezőberény, Baja – Nagykőrös, Salgótarján – Eger, DEAC – Kecskemét.

Közélet

Videó: lebontották a Felső Tisza-parti Stadion kandelábereit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A lelátókat már korábban elbontották, csütörtökön pedig sor került a kandeláberekre is.

Tovább olvasom

Sport

Tragédia nem történt, de több ilyen meccs már nem fér bele

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Csak a csoport első és második helye úszott el Flensburgban, a szép tavaszra jó esélye van a MOL-Pick Szegednek.

Tovább olvasom

Sport

Új légióst igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Durand Scott 2-es és 3-as poszton is bevethető.

Tovább olvasom

Aktuál