Sport

Kézilabda: tízzel nyert a Pick Gyöngyösön, Vác jön a kupában

Kézilabda: tízzel nyert a Pick Gyöngyösön, Vác jön a kupában

2012. november 21., szerda
Kézilabda: tízzel nyert a Pick Gyöngyösön, Vác jön a kupában

Ragyogó kezdés után határozottan visszaesett a Pick a Gyöngyös otthonában rendezett bajnoki találkozón, ahol aztán a második félidőben bedarálta a hazaiakat a Skaliczki-gárda.

Villámrajtott vett a Pick, amely tíz perc elteltével már tetemes előnyre tett szert az öltözőben ragadó hazaiakkal szemben (1-7), akiknek semmi nem jött össze a találkozó elején, ráadásul

Tatai Péter

a szegedi kapuban bombanapot fogott ki. A félidő második felében aztán fokozatosan felzárkóztak a hazaiak, olyannyira, hogy a Pick hatgólos előnye háromra olvadt a szünetre (10-13). Fordulás után lassan növelte ismét előnyét a vendég alakulat, s ezúttal nem is engedte ki kezéből azt, a 47. percre már tíz volt a különbség (15-25), mely nem sokkal később tizenháromra nőtt. A hazaiak végül egy keveset tudtak ezen faragni, így a hajrára a tízgólos különbség állandósult. A Pick Szeged e találkozóval a szombat délutáni barcelonai Bajnokok Ligája vendégjátékra hangolt, sikerrel. A nap folyamán sorsoltak a magyar kupában, melynek küzdelmeiben most már a nagy ágyúk is érdekeltek. A Pick Szeged a Váci KSE együttesét kapta, ráadásul a sorsolás értelmében Szegeden dől el az egymeccses továbbjutás. Mivel eredetileg december 16-án vívott volna bajnoki meccset a két klub, a kupa hivatalos játéknapja pedig december 12., a Pick kezdeményezte a két találkozó összevonását, melybe azonban a Magyar Kézilabda-szövetség nem ment bele. Így a két Vác elleni mérkőzést december 12-én és 13-án fogja megvívni a két alakulat Szegeden, előbb a kupában, majd a bajnokságban.

Férfi kézilabda NB I, 12. forduló

B. Braun Gyöngyös - Pick Szeged 22-32 (10-13)

Gyöngyös, 800 néző. Vezette: Baranyi, Szloska.

Gyöngyös:

Hudák - Gazdag 1, Szabó 5, Debreczeni 3, Frey 4, Oláh 2, Szalafai 1.

Csere:

Tamási (kapus) Sándor Á., Varsandán 2, Doros, Sándor R. 2, Gúnya 2, Bakos.

Vezetőedző:

Nagy Károly.

Pick Szeged:

Tatai - Nagy 5, Zubai 5, Ancsin 3, Blazevic, Larholm 5, Vadkerti 1.

Csere:

Mikler (kapus), Sulc 2, Czina, Balogh 1, Buday 3, Pribanic 4, Kekezovics 3, Hegedűs, Fekete.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Hétméteres:

6/3, ill. 3/2.

Kiállítás:

4 perc, ill. 8 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.