Kézilabda: tízzel nyert a Pick Gyöngyösön, Vác jön a kupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ragyogó kezdés után határozottan visszaesett a Pick a Gyöngyös otthonában rendezett bajnoki találkozón, ahol aztán a második félidőben bedarálta a hazaiakat a Skaliczki-gárda.

Villámrajtott vett a Pick, amely tíz perc elteltével már tetemes előnyre tett szert az öltözőben ragadó hazaiakkal szemben (1-7), akiknek semmi nem jött össze a találkozó elején, ráadásul Tatai Péter a szegedi kapuban bombanapot fogott ki. A félidő második felében aztán fokozatosan felzárkóztak a hazaiak, olyannyira, hogy a Pick hatgólos előnye háromra olvadt a szünetre (10-13). Fordulás után lassan növelte ismét előnyét a vendég alakulat, s ezúttal nem is engedte ki kezéből azt, a 47. percre már tíz volt a különbség (15-25), mely nem sokkal később tizenháromra nőtt. A hazaiak végül egy keveset tudtak ezen faragni, így a hajrára a tízgólos különbség állandósult.

A Pick Szeged e találkozóval a szombat délutáni barcelonai Bajnokok Ligája vendégjátékra hangolt, sikerrel.

A nap folyamán sorsoltak a magyar kupában, melynek küzdelmeiben most már a nagy ágyúk is érdekeltek. A Pick Szeged a Váci KSE együttesét kapta, ráadásul a sorsolás értelmében Szegeden dől el az egymeccses továbbjutás. Mivel eredetileg december 16-án vívott volna bajnoki meccset a két klub, a kupa hivatalos játéknapja pedig december 12., a Pick kezdeményezte a két találkozó összevonását, melybe azonban a Magyar Kézilabda-szövetség nem ment bele. Így a két Vác elleni mérkőzést december 12-én és 13-án fogja megvívni a két alakulat Szegeden, előbb a kupában, majd a bajnokságban.

Férfi kézilabda NB I, 12. forduló

B. Braun Gyöngyös – Pick Szeged 22-32 (10-13)
Gyöngyös, 800 néző. Vezette: Baranyi, Szloska.
Gyöngyös: Hudák – Gazdag 1, Szabó 5, Debreczeni 3, Frey 4, Oláh 2, Szalafai 1. Csere: Tamási (kapus) Sándor Á., Varsandán 2, Doros, Sándor R. 2, Gúnya 2, Bakos. Vezetőedző: Nagy Károly.
Pick Szeged: Tatai – Nagy 5, Zubai 5, Ancsin 3, Blazevic, Larholm 5, Vadkerti 1. Csere: Mikler (kapus), Sulc 2, Czina, Balogh 1, Buday 3, Pribanic 4, Kekezovics 3, Hegedűs, Fekete. Vezetőedző: Skaliczki László.
Hétméteres: 6/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 4 perc, ill. 8 perc.

Előző sztori

Veszélyben a fővárosi hajléktalanok?

Következő sztori

Csütörtöki programajánló: Nyers a Rongyban, Izhevski a JATE Klubban + VIDEÓK