Járdaépítéssel folytatódik a Vám tér felújítása + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A térrekonstrukció első ütemében a patinás malom homlokzatának felújítása készült el és a területen a fásítást is elkezdték, majd idén nyáron az EDF DÉMÁSZ a használaton kívüli trafóállomását bontotta el, most a járdaépítés zajlik, összesen 14 milliót költenek a térre.

A Cserepes sori piac és az Alsóvárosi temető szomszédságában a Vám téren elkezdték a zöldterületet átszelő járda építését, ami része a tér teljes rekonstrukciójának. Tavaly az 1912-ben épített Tisza malom homlokzatának felújításával, és a terület fásításával kezdett a tér új ruhát húzni, idén nyáron pedig az EDF DÉMÁSZ használaton kívüli trafóházát bontotta le a cég saját költségén, akkor a körzet képviselője, Hüvös László úgy nyilatkozott portálunknak, hogy a városüzemeltetési bizottságnak benyújtott előterjesztése alapján 3,4 millió forintot költene az önkormányzat a zöld terület rendezésére, parkolók és járda építésére. A testület a nyári szünet előtt elfogadta a Fidesz-KDNP képviselőjének indítványát, így most november elején a járdaépítéssel folytatódhatott a munka. „Ha az idő is kegyes lesz, akkor minden munkát befejeznek még az idén, jövőre pedig 2 millió forintból, a közvilágítási keretből a járda mellé a villanyoszlopokat is felállítják” – mondta el portálunknak Hüvös László.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Én és a kisöcsém, Varidance és operett Vásárhelyen

Default thumbnail
Következő sztori

Márton-napot ünnepelnek a szegedi ferencesek

Legutóbbi hasonló cikkek