Közélet

Járdaépítéssel folytatódik a Vám tér felújítása + FOTÓK

Járdaépítéssel folytatódik a Vám tér felújítása + FOTÓK

2012. november 7., szerda
Járdaépítéssel folytatódik a Vám tér felújítása + FOTÓK

A térrekonstrukció első ütemében a patinás malom homlokzatának felújítása készült el és a területen a fásítást is elkezdték, majd idén nyáron az EDF DÉMÁSZ a használaton kívüli trafóállomását bontotta el, most a járdaépítés zajlik, összesen 14 milliót költenek a térre.

A Cserepes sori piac és az Alsóvárosi temető szomszédságában a Vám téren elkezdték a zöldterületet átszelő járda építését, ami része a tér teljes rekonstrukciójának. Tavaly az 1912-ben épített Tisza malom homlokzatának felújításával, és a terület fásításával kezdett a tér új ruhát húzni, idén nyáron pedig az EDF DÉMÁSZ használaton kívüli trafóházát

bontotta le a cég saját költségén

, akkor a körzet képviselője,

Hüvös László

úgy nyilatkozott portálunknak, hogy a városüzemeltetési bizottságnak benyújtott előterjesztése alapján 3,4 millió forintot költene az önkormányzat a zöld terület rendezésére, parkolók és járda építésére. A testület a nyári szünet előtt elfogadta a Fidesz-KDNP képviselőjének indítványát, így most november elején a járdaépítéssel folytatódhatott a munka. „Ha az idő is kegyes lesz, akkor minden munkát befejeznek még az idén, jövőre pedig 2 millió forintból, a közvilágítási keretből a járda mellé a villanyoszlopokat is felállítják” – mondta el portálunknak Hüvös László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.