Ívóvízminőség-javító program indul Sándorfalván

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós támogatással ívóvízminőség-javító program indul Sándorfalván, a jövő őszre befejeződő, 208 millió forintos összköltségű beruházásnak köszönhetően a határérték alá csökkenthető a víz ammónium-, illetve vastartalma a Csongrád megyei városban – tájékoztatta Zónainé Kékesi Dóra projektmenedzser az MTI-t.

A szakember elmondta: a fejlesztésre, amely mintegy 8200 embert érint, 187 millió forintos uniós forrást nyert el az önkormányzat, a fennmaradó összegre pedig az EU Önerő Alapból kapott vissza nem térítendő támogatást a település.

A projekt célja olyan víztisztító technológia telepítése, amely lehetővé teszi az uniós határértéknek is megfelelő minőségű ivóvíz szolgáltatását. Ehhez a tisztító technológia telepítésén kívül szükség van a nyersvizet összegyűjtő vezetékek megépítésére, az ivóvíz-hálózat részleges tisztítására, valamint ülepítőmedence és iszapsűrítő építésére is. A fejlesztés része a keletkező vízműtelepi iszap kezelése, elhelyezése, és nem utolsó sorban a telep energiaellátásának bővítése is – közölte Zónainé Kékesi Dóra.

A kivitelezési munkákra kiírt közbeszerzési eljárást egy helyi cég, az Aquaplus Kútfúró, Építő és Termál-energetikai Kft. nyerte el. A beruházás a kiviteli tervdokumentáció készítésével kezdődik el, amelyet az építési, majd a hálózattisztítási munkálatok követnek. A teljes beruházás várhatóan 2013 októberében fejeződik be – tudatta a projektmenedzser.

Default thumbnail
Előző sztori

Közlekedési baleset miatt változik a 3-as villamos menetrendje

Következő sztori

Női futball: a bajnok MTK-t fogadja a Szegedi AK

Legutóbbi hasonló cikkek