Közélet

Folyamatosan emelkedik a császármetszések száma

Folyamatosan emelkedik a császármetszések száma

2012. november 22., csütörtök
Folyamatosan emelkedik a császármetszések száma

Folyamatosan emelkedik a császármetszések száma Magyarországon. Az Országos Egészségpénztár adatai szerint a császármetszések aránya országosan 34 százalék, ami 5 százalékos emelkedés 2006-hoz képest - írta a Születésház Egyesületre hivatkozva a Népszabadság csütörtökön.

A lap közlése szerint egyes kórházakban ez az arány az 50 százalékot is meghaladja. Így a budapesti Honvéd Kórházban, az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban már kevesebben vannak azok a nők, akik természetes módon szülnek. Szintén 50 százalék körüli az arány a Semmelweis Egyetem klinikáin (47,6 százalék), a csornai Margit Kórházban (48,6 százalék), a celldömölki Kemenesalja kórházban (49 százalék). A Népszabadság rámutatott: a Világ Egészségügyi Szervezet (WHO) ajánlása szerint legfeljebb 15 százalékos arány lenne elfogadható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.