/

Az egyetlen, igazi Tarzan a Grand Caféban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November 27-én, kedden 17 órakor, a szegedi Grand Caféban mutatjuk be Florin Iepan Az egyetlen, igazi Tarzan című dokumentumfilmjét.

A temesvári rendező filmje az első olyan dokumentumfilm, amely mindeddig ismeretlen dolgokat fed fel a híres Johnny Weissmüllerről, valamint kitér az 1924-es és 1928-as Olimpiai Játékokra is.

Az egyetlen, igazai Tarzan – (2004, rendező: Florin Iepan.)

1924-ben a temesvári születésű Johnny Weissmüller, hogy tagja lehessen az amerikai úszóválogatottnak meghamisítja testvére, Peter anyakönyvi kivonatát. Két egymást követő olimpiai játékon összesen öt érmet szerez az Egyesült Államoknak, mégis csak filmes karrierjének felívelése után, 1932-ben lett amerikai állampolgár. A dokumentumfilm érzékenyen de minden érzelgősségtől mentesen mutatja be a mindenki által Tarzanként ismert úszó–színész legendát. A film elsősorban ifj. Johnny Weissmüller szempontjából tárja fel apja életét és filmes karrierjét, valamint további interjúkat tartalmaz híres barátaival, illetve több családi történetbe enged betekintést Johnny Weismüller feleségeinek és gyerekeinek elebeszélésein keresztül.

Időtartam: 52 perc

Az angol nyelvű vetítésre a belépés díjtalan!

Előző sztori

Női futball: győzelmével 8. helyen telel a SZAK + FOTÓK

Következő sztori

Füstölgő kémény miatt riasztották a tűzoltókat