Átfogó konzultációt indít a Jobbik a kivándorlás ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átfogó konzultációt indít a Jobbik a magyarországi fiatalok kivándorlásának okairól és lehetséges megelőzéséről – jelentette ki szombaton Z. Kárpát Dániel.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján ismertette: a magyarországi kivándorlási és munkaerőpiaci statisztikák mindössze 100 ezer külföldön dolgozó magyart tartanak nyilván, miközben az uniós tagállamok hasonló statisztikái már 2007-ben is 337 ezer külföldön dolgozó magyarról tudtak, s ez a szám azóta csak tovább nőtt. A Jobbik szerint tehát legalább 200 ezer olyan magyar munkavállaló van, aki úgy dolgozik és él másik uniós tagállamban, hogy arról tulajdonképpen a magyar kormányzat nem vesz tudomást.

Z. Kárpát Dániel leszögezte: a kormány az elmúlt két évben több intézkedésével – képzési hozzájárulás néven a tandíj bevezetésével, az orvosokkal történő egyeztetések elhúzásával, a szakmunkások kivándorlásának “tétlenül nézésével” – a képzett magyar munkaerő külföldre áramlását segítette elő. A Jobbik most éppen ezért a külföldön élő, a már visszatért, vagy a kiutazást még csak tervező magyar fiatalok megkeresésével megpróbál egy széles körű konzultációt folytatni a kivándorlás okairól, illetve lehetséges megelőzéséről.

Z. Kárpát Dániel ismertette: álláspontjuk szerint elsősorban munkahelyteremtéssel, otthonteremtéssel és a tandíj teljes eltörlésével lehetne érdemben tenni a fiatalok kivándorlása ellen.

Előző sztori

Balog: munkacsoportokat hoznak létre a pedagógusokkal való egyeztetésre

Következő sztori

Orbán: a keresztény értékeken alapuló politika fogja megújítani Európát