Egyetem

A pályakezdők elhelyezkedését segítő program indult

A pályakezdők elhelyezkedését segítő program indult

2012. november 27., kedd
A pályakezdők elhelyezkedését segítő program indult

Megtartották a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Advisor Net elnevezésű projekt zárókonferenciáját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A határ mindkét oldalán gondot okoz a pályakezdők számára az elhelyezkedés, ezért az egy éves projekt egyik fő célkitűzése az volt, hogy felkészítse a tanukókat az álláskeresésre, valamint szorosabb együttműködést alakítson ki a szerb és magyar munkaügyi és képző szervezetek között.

A projekt összköltségvetése 185 ezer euro volt, amelyből az Európai Unió 157 ezer eurót finanszírozott. Az egyéves együttműködés első szakaszában Csongrád- és Bács-Kiskun megyében, valamint a Vajdaságban egy felmérés zajlott a munkáltatók körében. Azt vizsgálták, milyen elvárásaik, igényeik vannak a leendő munkavállalókkal szemben. Az elkészült tanulmányok legfontosabb tapasztalatait ingyenes gyakorlati képzések keretében adták át Szabadkán, Szegeden és Kecskeméten az érintett célcsoportok, középiskolás diákok, valamint induló és működö vállalkozások számára. A témakörök közül az egyik legnépszerűbb a középiskolai tanárok részére tartott álláskeresés-segítő tréning volt. A tréningen szerzett tapasztalatok alapján a pedagógusok később tanórák keretében felkészíthetik diákjaikat a munkaerőpiac kihívásaira. A három városban közel százötven diák vehetett részt álláskeresés-segítő rendkívüli tanórán. A projekt záróeseményén a képzéseket elvégző hallgatók tanúsítványt kaptak. Emellett a projekt elősegítette a kecskeméti, szegedi, szabadkai munkaügyi központok vezetőinek folyamatos, szakmai tapasztalatcseréjét is. A résztvevő munkaügyi központok vezetősége, a trénerek, az iskolaigazgatók és a tanárok szándéka az együttműködés folytatása a támogatott Advisor Net programon túl is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.