Egyetem

Vége az ösztöndíjas jogászképzésnek

Vége az ösztöndíjas jogászképzésnek

2012. október 3., szerda
Vége az ösztöndíjas jogászképzésnek

A jogász- és közgazdász szakok a piacokról is képesek fenntartani magukat, így ezen a két képzésen a jövő évtől valószínűleg végleg megszűnnek az ösztöndíjas helyek - írja a Magyar Nemzet szerdai száma.

Az önfenntartó felsőoktatás megteremtése érdekében indokolt, hogy 2013-ban tovább szűkítsék az állami ösztöndíjas férőhelyek számát - írja a szerdai Magyar Nemzet

Maruzsa Zoltán

felsőoktatási helyettes államtitkárra hivatkozva. A Maruzsa szerint a jogász- és közgazdászképzésekben jövőre már valószínűleg egyáltalán nem lesz ösztöndíjas hely, hiszen ezek a szakok a felvételi adatok alapján a piacról is képesek eltartani magukat. Ugyanakkor a műszaki és természettudományos képzések keretszámainak meghatározásakor további egyeztetésekre lesz szükség - tette hozzá. Az állam a jövőben sem vonul ki a felsőoktatás támogatásából - tette hozzá Maruzsa, aki szerint azokon a területeken, ahol az állam a megrendelő, vagyis amit nem lehet a piacra bízni - például a pedagógusképzést -, ott a későbbiekben is lesznek állami ösztöndíjas helyek. Forrás:

origo.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.