Bulvár

Vásárhelyi katonák gondozzák az elesett hősök sírjait

Vásárhelyi katonák gondozzák az elesett hősök sírjait

2012. október 27., szombat
Vásárhelyi katonák gondozzák az elesett hősök sírjait

Megkezdődött a hódmezővásárhelyi Kincses temető Hősi parcellájában található I. és II. világháborúban elesett katonák fejfáinak felújítása, illetve a terület eredeti állapotának visszaállítása.

A mostani munkálatokat egy megbeszélés előzte meg az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Zrínyi Miklós laktanyájában, amelyen részt vett

Markó Csaba

, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Kabinet Irodájának irodavezetője;

Huszár Ferenc

alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár megbízott parancsnok-helyettese;

Maruzs Roland

őrnagy, a Honvédelmi Minisztérium Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó osztály osztályvezető helyettese;

Vajtay László

zászlós, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Szegedi Toborzóirodájának képviselője, valamint

Surányi Zsolt

és

Nagy László

főtörzsőrmesterek, akik a Bocskai dandár részéről eddig a hódmezővásárhelyi hadisír-gondozással foglalkoztak. A Hősi parcellából hiányzik mintegy 45 fejfa, amelyek egykori elhelyezkedése már pontosan ismert, így azokat – a korhű másolat elkészítését követően - az eredeti helyükre tudják visszahelyezni. Halottak napja alkalmából a temetőben lévő fejfákon - a megtisztítást követően - a betűket újrafestik és a kisebb felújítási munkálatokat is elvégezik. A hadisírok gondozásában érintettek távolabbi célja: a Hősi parcellában elhelyezett összes fejfát 2013 májusának utolsó vasárnapján - a Hősök napján - ünnepélyes keretek között felavatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.