Egyetem

Középiskolás versenyt hirdetnek Magyarország barlangjairól

Középiskolás versenyt hirdetnek Magyarország barlangjairól

2012. október 29., hétfő
Középiskolás versenyt hirdetnek Magyarország barlangjairól

Kétfős csapatok jelentkezését várják a II. Jakucs László Középiskolai Földrajzversenyre - a november végén induló, többfordulós megmérettetésre határon innen és túlról érkező középiskolások nevezését is szívesen fogadják.

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke tanulmányi vetélkedőt hirdetett meg: a II. Jakucs László Középiskolai Földrajzversenyre Magyarországról és a határ túloldaláról is várnak jelentkezőket. A versenyre kétfős csapatok jelentkezését várják, egy iskolából több csapat is jelentkezhet. A vetélkedő az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően a 2012/2013-as verseny kiemelt témája Magyarország barlangjai, különös tekintettel a Béke-barlangra. A felkészüléshez ajánlott szakirodalmat, a regisztrációs felületet és a versenyre vonatkozó részletes információkat

a verseny honlapján

találják meg. A verseny első, helyi fordulójára 2012. november 28-án (szerda) 15-től 17 óráig kerül sor az iskolákban. A döntőbe a legjobb 21 csapat kerül be (irányszám, a pontszámoktól függően változhat). A döntő fordulók 2013. február végén, március elején zajlanak Szegeden a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken.

Jelentkezési határidő:

2012. november 14. A verseny regisztrációs díja: 2400 Ft/ csapat, melyet átutalással, vagy rózsaszín postai csekken lehet befizetni.

Befizetési határidő:

2012. november 21. A döntő fordulókba kerülő csapatok és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodhatnak ( példáultúra a Béke-barlangba az egyetem oktatóival, társasjátékok, könyv, könyvutalvány, utazás vagy Jakucs László plakett)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.