Sport

Karate: Tisza Volán-diadal a Cro Openen

Karate: Tisza Volán-diadal a Cro Openen

2012. október 3., szerda
Karate: Tisza Volán-diadal a Cro Openen

A hétvégi kvalifikációs karateversenynek kiírt horvátországi Cro Openen a Tisza Volán SC sportolója kitűnően vizsgázott: Kőhegyi Zoltán nagyarányú győzelmekkel a dobogó legfelső fokára verekedte magát.

A szeptember végén hagyományosan megrendezésre kerülő rijekai Cro Opennek az új építésű Zamet sportkomplexum adott otthont. A kiváló helyszín is nagyban hozzájárult a verseny exkluzív összképéhez, amit tovább emelt a résztvevők összetétele. Az indulók közt voltak a horvát és olasz válogatott tagjai, valamint a világbajnok szerb csapat versenyzői is e megmérettetést választották felkészülésük egyik állomásának. A Tisza Volán SC sportolói szintén a tengerparti városba utaztak a magyar válogatott tagjaiként, hogy a korosztályos Eb szereplésért folyó küzdelem második akadályát vegyék. Elsőként a fiatalabb léphettek tatamira.

Borzi Balázs

a kadet -57 kg-ban két mérkőzését nyerte egyenes ágon, majd a négy közé jutásért vigaszágra kényszerült, ahol újabb győzelemmel a bronzmérkőzésig jutott, és végül ötödik helyen zárt.

Höning Ádám

ugyanezen korosztálynak a +70 kg-os súlycsoportjában bírói ítélettel maradt le a harmadik helyről, szintén ötödik lett. A versenynap következő korosztálya az U21-es felnőtteké volt. Itt

Kőhegyi Zoltán

mutatott kitűnő formát a -68 kg-ban, felülmúlva a Budapest Openen látható magabiztos szereplését is. Első körben 3-0-s vezetésnél egy semmiből jött, újabb 3 pontot érő fejrúgással lepte meg horvát ellenfelét, majd a mérkőzés végéig 7 pontra növelte előnyét. A következő fordulókban kis ívű dobásokkal és az azutáni befejező találatokkal először egy 5-1 arányú, majd egy 3-0-os győzelemmel sikerült bebiztosítania a döntőbe jutását és győzelmét a kategóriában. Kőhegyi Zoltán ezzel U21-ben a kvalifikációs ranglista élére került, és ha sikerül folytatnia ezt a szériát, akkor jó esélye van arra, hogy a 2013. évi törökországi korosztályos Európa-bajnokságon súlycsoportjában hazánkat képviselje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.