Karate: Tisza Volán-diadal a Cro Openen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégi kvalifikációs karateversenynek kiírt horvátországi Cro Openen a Tisza Volán SC sportolója kitűnően vizsgázott: Kőhegyi Zoltán nagyarányú győzelmekkel a dobogó legfelső fokára verekedte magát.

A szeptember végén hagyományosan megrendezésre kerülő rijekai Cro Opennek az új építésű Zamet sportkomplexum adott otthont. A kiváló helyszín is nagyban hozzájárult a verseny exkluzív összképéhez, amit tovább emelt a résztvevők összetétele. Az indulók közt voltak a horvát és olasz válogatott tagjai, valamint a világbajnok szerb csapat versenyzői is e megmérettetést választották felkészülésük egyik állomásának.

A Tisza Volán SC sportolói szintén a tengerparti városba utaztak a magyar válogatott tagjaiként, hogy a korosztályos Eb szereplésért folyó küzdelem második akadályát vegyék. Elsőként a fiatalabb léphettek tatamira. Borzi Balázs a kadet -57 kg-ban két mérkőzését nyerte egyenes ágon, majd a négy közé jutásért vigaszágra kényszerült, ahol újabb győzelemmel a bronzmérkőzésig jutott, és végül ötödik helyen zárt. Höning Ádám ugyanezen korosztálynak a +70 kg-os súlycsoportjában bírói ítélettel maradt le a harmadik helyről, szintén ötödik lett.

A versenynap következő korosztálya az U21-es felnőtteké volt. Itt Kőhegyi Zoltán mutatott kitűnő formát a -68 kg-ban, felülmúlva a Budapest Openen látható magabiztos szereplését is.

Első körben 3-0-s vezetésnél egy semmiből jött, újabb 3 pontot érő fejrúgással lepte meg horvát ellenfelét, majd a mérkőzés végéig 7 pontra növelte előnyét. A következő fordulókban kis ívű dobásokkal és az azutáni befejező találatokkal először egy 5-1 arányú, majd egy 3-0-os győzelemmel sikerült bebiztosítania a döntőbe jutását és győzelmét a kategóriában.

Kőhegyi Zoltán ezzel U21-ben a kvalifikációs ranglista élére került, és ha sikerül folytatnia ezt a szériát, akkor jó esélye van arra, hogy a 2013. évi törökországi korosztályos Európa-bajnokságon súlycsoportjában hazánkat képviselje.

Előző sztori

Egymilliárd forintnyi kábítószert találtak a tompai átkelőnél

Következő sztori

Tékvandó: négy vásárhelyi hat érme Horvátországból