Interneten megnézhető filmekhez nyújt támogatást a Médiatanács

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húszmillió forintos éves keretösszeggel új pályázatot hirdetett internetes tartalomszolgáltatók számára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az első forduló már lezárult: a Halasmédia Non-profit Kft. másfél millió forintot nyert kisfilmje forgatásához – közölte a hatóság Szóvivői irodája csütörtökön az MTI-vel. Mint írták: a Halasmédia Thorma Jánosról, a nagybányai festőiskola alapítójáról készít filmet.

Az NMHH közleményéből kiderül, hogy a Magyar Média Mecenatúra keretében, Neumann János néven meghirdetett pályázat fordulóira minden hónap első csütörtökéig lehet jelentkezni. “A szakma által egyöntetűen üdvözölt Magyar Média Mecenatúra program eddig mintegy 70 alkotót részesített támogatásban. A nyertes pályázók között van többek között Rófusz Ferenc Kossuth- és Oscar-díjas animációs rendező, Kocsis Tibor, az Új Eldorádó című nagysikerű dokumentumfilm alkotója és Gyarmathy Lívia Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező is” – olvasható a közleményben.

Előző sztori

Női futball: az ország túlsó felére is győzni megy a SZAK

Következő sztori

Rekordkísérlettel ünnepelt az egyéves ÁRKÁD + FOTÓK