Hátország: remek csatát vívott a SZEOL-SZVSE és az Algyő + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyszerű mérkőzést és hét gólt láthatott a megyei I. osztályú ifibajnokság rangadóján a közönség.

Az Algyőt látta vendégül vasárnap a megyei I. osztály U19-es bajnokság 10. fordulójában a SZEOL-SZVSE. Az élmezőnyhöz tartozó két együttes mérkőzésén rangadóhoz méltó iram mellett 7 gól és változatos, élvezetes játék után megérdemelt hazai győzelem született.

A hazaiak a 16. percben jutottak vezetéshez, mikor Zsilák T. keresztpasszát a védők mögé beinduló Rádai Cs. lőtte a hosszú sarokba a bal oldalról; 1-0. A szegediek még a góljukat ünnepelték, mikor válaszoltak az algyőiek. A 17. percben egy előreívelt labdát Sötét F. 19 méterről bombázott egy pattanás után a kapuba; 1-1. A 30. percben egy szögletrúgás után a kapu előtti kavarodásban Petrovics L. közelről szerzett ismét vezetést a vendéglátónak; 2-1. Egygólos SZEOL-előnynél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben is bő negyedórát kellett várni az első találatra. A 62. percben Judik T. gyönyörű szólója és beadása után ismét Petrovics L. volt eredményes; 3-1. Hamarosan tovább hízott a különbség, ugyanis a 54. percben a szegediek javára megítélt büntetőt Németh R. lőtte a bal alsó sarokba; 4-1. A hajrában érkezett a kegyelemdöfés, a 87. percben szép támadás végén a kapusról kipattanó labdára Pink R. érkezett, és a hálóba gurított; 5-1. Az Algyő erejéből azonban futotta még szépítésre, szép góllal zárult a mérkőzés, hiszen a 90. percben Bella Sz. egy kiugratás után a jobb oldalról a kiinduló kapus mellett a hosszú sarokba bombázott; 5-2.

A tabellát egyébként a százszázalékos, 30 pontot gyűjtött, megállíthatatlannak tűnő címvédő Sándorfalva vezeti a 25 pontos Kistelek, a 24 pontot gyűjtött Ásotthalom és a 22 pontnál járó SZEOL-SZVSE előtt. A 18 pontos Algyő a hatodik helyen tanyázik.

Az U19-es megyei I. osztályú bajnokság 10. fordulójában:

SZEOL-Szegedi VSE – Algyő SK 5-2 (2-1). Szeged, SZVSE-stadion, vezette: Bartucz Tamás, Szöllősi Ferenc.
SZEOL: Ibis Dursun – Kis, Németh R., Faragó, Rádai (Váczi), Judik, Zsilák, Kiss (Pink), Enyedi (Varga K.), Petrovics (Juhász-Vedres), Varga R. (Kardos). Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Vezetőedző: Hágelmann Endre.
Algyő: Molnár K. – Molnár Sz. (Hevesi), Bella Sz., Bella D., Kiséri, Sötét, Nagy B., Ibriksz (Perneki), Hegyes, Belovai, Misku (Nagy Berta). Vezetőedző: Hadár Attila.
Gólszerzők: Petrovics L. 2 (30′, 62′), Rádai Cs. (16′), Németh R. (64′), Pink R. (87′), illetve Sötét F. (17′), Bella Sz. (90′)
Jók: Judik T., Faragó N., Németh R., Petrovics L., illetve Bella Sz., Belovai A.

Előző sztori

Francia orvosok műtétét közvetítették élőben a TIK-ben

Következő sztori

Ha szükséges: megfestjük a rettegés fokát