Közélet

Harmadjára törik a betont a Lófaránál + FOTÓK

Harmadjára törik a betont a Lófaránál + FOTÓK

2012. október 15., hétfő
Harmadjára törik a betont a Lófaránál + FOTÓK

Garanciális javításokat végeznek a Dugonics téri tömegközlekedési megállónál, jelenleg a betont törik fel a sínek mentén a Lófaránál, immár nem először. A várhatóan november kilencedikéig munkálatok ideje alatt a trolik és buszok kihagyják a Reök-palota előtti megállót.

Amint az képeinken is látszik, a sínek közötti betont törik fel ismét a Dugonics tér és a Tisza Lajos körút sarkán, nem ez az első alkalom, amikor a kivitelező garanciális javításokat végez a lófaránál lévő megállónál. Idén

augusztusban is

dolgoztak a területen, illetve két éve

nyáron is

2010. júliusában, amikor azt nyilatkozta a A SZEGEDma.hu-nak

Csanádi Zoltán

, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatója, hogy a 3-as villamos munkálatai keretében új, tartósabb beton burkolatot kap a Dugonics téri megálló is. Most, október 9-től ismét dolgoznak a munkagépek, a kiadott sajtóközlemény szerint „a kivitelező az eddigi denzifalt helyett tartósabb, bazaltbeton burkolatot fektet le.”

November 9-ig még erősebb beton a sínek közé

A Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.

közleménye szerint

az átépítés alatt a villamosközlekedés zavartalan lesz, ám az autóbuszokra a Fogászati klinika melletti „Dugonics tér” megállóban lehet legközelebb felszállni, a 8-as troli helyett pedig pótlóbuszok közlekednek. Az átépítés ideje alatt a két gyalogátkelőhely a megálló két végén a javítások miatt felváltva lesz használható. Az újabb még erősebb betonburkolat lefektetését azzal indokolja a cég, hogy még 2010. június 27-én kezdte el a kivitelező az autóbuszok és villamosok közös megállóhelyének átépítését a szegedi Dugonics téren, a Reök-palota előtt. „A megállóhely nyolc éve készült a villamosközlekedés számára, 2004 óta azonban az autóbusz-forgalom is használja. Ezt a megnövekedett terhelést a burkolat nem bírta, ezért kell új, tartósabb megoldással helyreállítani” - a közleményben hangsúlyozzák továbbá, hogy a várhatóan november 9-éig tartó javítás a garancia részeként valósul meg, azaz Szeged városának nem kerül pénzébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.