Futsal: ismét Salgótarjánban kupázik az UTC

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán kisorsolták a Magyar Labdarúgó-szövetségben a férfi futsal magyar kupa 3. fordulójának párosításait. Az UTC Futsal Team idén is megkapta ellenfélül a másodosztályú Salgótarjánt.

Mint Erhardt Szilárd technikai vezetőtől megtudtuk, a sorsoláskor ismét figyelembe vették a területi elvet, így mindenképp a Dunától keletre eső ellenfelet kellett kapjon a újszegedi csapat, melynek útjába idén is a másodosztály alsóházában vitézkedő salgótarjániakat sodorta Fortuna, akik ugyan még hivatalosan nem jutottak tovább, ám mivel ők a vétlenek a Diósgyőri Futsal Club elleni hazai mérkőzés elmaradásában (a vendégek nem jelentek meg a meccs helyszínén), így vélhetően ők is lesznek a továbbjutók. Mint emlékezhetünk, egy évvel ezelőtt az UTC szintén az észak-magyarországiakkal kellett megküzdjön a sorozatban, s az igencsak tartalékosan útra kelő fekete-fehérek 7-3-as könnyed győzelmet arattak idegenben, amely kezdete volt a kupabronzéremig vezető menetelésüknek.

Trucz Zsolték egyébként hétfőn kapcsolódtak be az idei sorozatba a 2. körben, s az Újszegeden rendezett találkozón 6-2-re diadalmaskodtak az ugyancsak élvonalbeli Rubeola FC Csömörrel szemben. A továbbjutás kérdése a 3. fordulóban is egy meccsen dől el, amelyet az alacsonyabb osztályú fél otthonában rendeznek, azonos osztályúak esetében pedig a sorsolás sorrendje volt a döntő. A versenykiírás szerint különböző osztálybeli felek összecsapásakor döntetlen esetén az alsóbb osztályú hazai gárda jut tovább. Jelen esetben azonban a szezon egyik legnagyobb meglepetése lenne ha az NB I-es listavezető és a hosszú ideje a másodosztály alsó szekciójában tengődő Salgótarján összecsapásából az utóbbiak jutnának tovább.

A sorsolás szeszélye folytán igazi csemegék is lesznek a legjobb 8 közé jutásról döntő csatározások során, hiszen a Rába ETO az Aramisszal, a Szombathely pedig a Gödöllő-Vasassal kell megküzdjön. Hivatalosan még a Dunakeszinek nincs ellenfele, ugyanis a versenybíróság döntött az 1. fordulóban félbeszakadt Vasas – Külker meccs ügyében, ahol a vétlen angyalföldiek javára írták a találkozót 3-0-val, azonban még 2. körös mérkőzésüket a váciak otthonában csak ezután fogják lejátszani, s ezen dől el Szijjártó Péterék ellenfelének kiléte. Itt amennyiben a Vác jut tovább, igazi NB II Keleti csoportos rangadóra fog sor kerülni.

A 3. forduló mérkőzéseit november 7-én rendezik.

A férfi futsal magyar kupa 3. fordulójának párosítása:

Salgótarjáni VSE – UTC Futsal Team
Admirál-Haladás VSE (NB I) – Gödöllői Bikák-Vasas-Phiten (NB I)
Szombathelyi Egyetemi SE (NB II) – Ferencváros (NB II)
Rába ETO (NB I) – Colorspectrum Aramis (NB I)
Pioneers Viharsarki FC (NB II) – MVFC-Berettyóújfalu (NB I)
ELTE BEAC SE (NB II) – Rákosmenti FC (NB II)
Kincsem Lovaspark-Nagykáta (NB II) – Üllő FC Cső-Montage (NB I)
Dunakeszi Kinizsi (NB II) – Váci Futsal SE (NB II)/Vasas Kalafa SE (NB II)

Előző sztori

Súlyos ipari baleset következményeinek elhárítását gyakorolták Algyőn + FOTÓK

Következő sztori

Salakmotor: régi motorosok is nyeregbe pattannak Mórahalmon + VIDEÓ