Közélet

A zenét ünnepelte Dorozsma + FOTÓK

A zenét ünnepelte Dorozsma + FOTÓK

2012. október 2., kedd
A zenét ünnepelte Dorozsma + FOTÓK

Orgonahangversennyel ünnepelték a Zene Világnapját a kiskundorozsmai római katolikus templomban október elsején. A rendezvényre a helyi iskolásokat és a zeneértő lakosokat invitálták a szervezők.

A zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, s egyben segíti a kultúrák zenéinek jobb megismerését is a Zene Világnapja, az UNESCO Nemzetközi Tanácsa e célokkal emelte október elsejét világnapi rangra

Yehudi Menuhin

hegedűművész és karmester kezdeményezésre még 1975-ben. A dorozsmaiak immár második esztendeje orgonahangversennyel ünneplik a zenét október elsején a katolikus templomban.

Kosik Dénes

(Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőtől megtudtuk, a Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetője,

Hajdú Géza

vette fel a hangverseny gondolatát, amit a körzet mindkét önkormányzati képviselője örömmel karolt fel. „Nagy sikere volt az idei hangversenynek is, melyre elsősorban iskolások jöttek el. Ezúttal helyi fellépőnk is volt, az orgonaművészen kívül

Atlasz Henrik

fuvolán játszott a közönségnek” – mondta el Kosik Dénes. Hozzátette, külön öröm volt számára azt látni, hogy amint a hangverseny vége felé egyre több ismerős dallam csendült fel, egyre jobban figyelt a közönség az előadásra, amit a műsorvezető is színesített egy-egy érdekes adalékkal. Szerinte az ilyen rendezvények is hozzájárulnak ahhoz, hogy valódi közösséggé kovácsolják a dorozsmaiakat, s reméli, a zene szeretetére és fontos szerepére is rávilágította a figyelmet ez a hangverseny.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.