Sport

Vízilabda: a Crvena Zvezdával készül a hétvégére az A-Híd Szeged VE

Vízilabda: a Crvena Zvezdával készül a hétvégére az A-Híd Szeged VE

2012. szeptember 19., szerda
Vízilabda: a Crvena Zvezdával készül a hétvégére az A-Híd Szeged VE

Az elkövetkező egy hétben az A-Híd Szeged VE együttesére váró hétvégi magyarkupa-mérkőzések és a jövő szerdai Bajnokok Ligája nyitány kapcsán tartott sajtótájékoztatót a klub szerda délben a Corso Caféban.

Cserhalmi Julianna

, a klub elnök asszonya az új szezon kapcsán elmondta, hasonlóak az elvárások, mint tavaly, azaz magyarkupa-győzelem, kiváló BL-szereplés és OB I-es döntős részvétel.

Vincze Balázs

vezetőedző a felkészüléssel kapcsolatban elmondta, már az elmúlt szezon végén kalkulált azzal, hogy sokan távol lesznek Máltán, vagy az olimpián a nyár jelentős részében, s azzal is, hogy nehezebben fog beindulni a gárda. "Jó állapotban vagyunk, de a mérkőzések mutatják majd meg, hogy jól sikerült-e a felkészülést" - közölte a mester. "Az elmúlt napokban a sima és az emberhátrányos védekezés, valamint a technikai feladatok fejlesztése volt napirenden az edzéseken. A brutálisan megerősödött Crvena Zvezda együttesével csütörtökön és pénteken négy meccset játszunk, s így utazunk Nagykanizsára a magyarkupa selejtezőire, ahol egyértelmű célunk a csoport megnyerése természetesen. Ezután pedig hangolunk a szerdai BL-meccsre a német Spandau ellen, melynek kerete gyakorlatilag a komplett német válogatottal egyezik meg" - ismertette az elkövetkező egy hét programját a tréner. Az újonnan csapatkapitánnyá előléptetett

Molnár Tamás

idén is máltai bajnokként tért haza. "31-32 fokos vízben játszottuk a meccseinket, amiken egyébként is forró volt a hangulat. Viszont hazatérve kicsit utol kell még érnem magamat fizikálisan." A népszerű Papesz a 2000-es évek első felében

Szivós Mártonnal

rengeteget játszott egy csapatban a Honvédban, a korábban vasasos

Decker Ádámmal

pedig rengeteget csépelték egymást a medencében. "Tesszük ezt most is az edzéseken" - tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok. Szivós Márton nem rég költözött le Szegedre, de pár nap alatt már be is rendezkedett. Jellegzetes félmosolyával közölte, tetszik neki a város, és már azt is tudja, merre van az uszoda, és hol lehet kapni finom péksüteményeket. Az edzések kapcsán hozzátette, a fizikai felkészülésre helyezett nagyobb hangsúlyt. Decker Ádám ellenben az első naptól kezdve Szegeden van, a felkészülés kezdete óta. "Jól érzem magam a városban, kiváló hangulatúak az edzések. A szezonban magam is a döntőre számítok, meg kell nyernünk, függetlenül az ellenfelektől. A BL-ben reális cél lehet a Final Four. Jól kell kezdenünk, és fél évvel kitolni a formaidőzítést. A hazai pontvadászatban több olyan város van idén,ahol még inkább figyelni kell, mert sokkal kiegyenlítettebb lesz a bajnokság" - közölte a 203 centiméter magas pólós. A jövő szerdai, Spandau elleni BL-mérkőzésre elővételben csütörtöktől lehet jegyeket vásárolni 1000 forintért az újszegedi sportcsarnok sportboltjában. A találkozó lesz az egyetlen az idei BL-sorozatban, amelyet Szegeden rendeznek a nyitott sportuszodában. Az uszodafelújítással kapcsolatban megtudtuk, a tervezett könnyűfém-szerkezetes átalakítás tavaszra halasztódik, mivel z egyeztetések során kiderült, számtalan kisebb-nagyobb technikai problémával kell megküzdeni az uszoda elöregedett rendszerei miatt.

Az A-Híd Szeged VE magyarkupa-csoportmérkőzései:

Szeptember 22., szombat, 10.30:

A-Híd Szeged VE - Kanizsa VSE; 14.30: A-Híd Szeged VE - Kaposvári VC.

Szeptember 22., szombat, 11.30:

A-Híd Szeged VE - FTC.

A-Híd Szeged VE BL-programja:

2012. szeptember 26., szerda:

Szeged - Spandau 04 Berlin (német) (újszegedi sportuszoda)

2012. október 6., szombat:

Nagyvárad (román) - Szeged

2012. október 20., szombat:

Szeged - Vityebszk (fehérorosz) (Hódmezővásárhely)

2012. november 14., szerda:

Szeged - Partizan Beograd (szerb) (Hódmezővásárhely)

2012. november 28., szerda:

Galatasaray - Szeged

2012. december 19., szerda:

Szeged - Galatasaray (Hódmezővásárhely)

2013. január 9., szerda:

Partizan Beograd - Szeged

2013. január 23., szerda:

Vityebszk - Szeged

2013. február 6., szerda:

Szeged - Nagyvárad (Hódmezővásárhely)

2013. február 27., szerda:

Spandau 04 - Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.