Sport

Röplabda: vereség a lettek ellen a szegedi selejtezőn + FOTÓK

Röplabda: vereség a lettek ellen a szegedi selejtezőn + FOTÓK

2012. szeptember 6., csütörtök
Röplabda: vereség a lettek ellen a szegedi selejtezőn + FOTÓK

A magyar férfi röplabda-válogatott négy szettben kikapott a lett csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Szegeden zajló tornájának csütörtöki első fordulójában.

Kelemen István

szövetségi kapitány, kulcsembereit nélkülöző, kényszerfiatalított nemzeti csapata előbb hat ponttal elvesztette az első játszmát, majd sikerült egyenlíteni, ám a harmadik és negyedik játékban ismét hat-hat ponttal maradt alul a selejtezőtornán a magyar csapat számára legkönnyebb ellenfélnek tűnő Lettországgal szemben. A nap korábbi meccsén a franciák ugyancsak 3-1-re verték a spanyolokat, akikkel a magyar válogatott pénteken este 19 órától mérkőzik meg az újszegedi sportcsarnokban. "Egy rutinosabb csapat megvert minket, ez történt" - értékelt a szövetségi kapitány. "Sajnos, a hazai röplabda körüli válság is rányomta a bélyegét a mai mérkőzésre, jó pár játékos távolmaradt a válogatottól. Sok a fiatal, rutintalan röplabdás a keretben, emiatt a lélektani fordulópontoknál nem tudtunk eredményesek lenni. Sok olyan hibát követtünk el, amit normális körülmények között nem szabadott volna. Azért a csapat becsületére váljék, hogy óriási küzdelem és akaraterő van bennük annak ellenére, hogy tudják, kevés az esély az Eb-re való kijutásra." A négy csapat a jövő héten, Rigában is összecsap egymással, s a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.

Férfi röplabda Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 1. torna (Szeged), 1. forduló:

Lettország - Magyarország 3-1 (19, -18, 19, 19)

A csoport másik mérkőzésén: Franciaország - Spanyolország 3-1 (18, 14, -17, 26)

A további program:

Péntek:

Franciaország – Lettország 15:30 Magyarország – Spanyolország 19.00

Szombat:

Spanyolország – Lettország 16.00 Magyarország – Franciaország 19.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.