Gazdaság

Negyvenkét hallgató kap ösztöndíjat az SZTE GTK-n + FOTÓK

Negyvenkét hallgató kap ösztöndíjat az SZTE GTK-n + FOTÓK

2012. szeptember 7., péntek
Negyvenkét hallgató kap ösztöndíjat az SZTE GTK-n + FOTÓK

Az alapítványi, vállalati és intézményi partnereknek köszönhetően negyvenkét, nappali tagozaton, önköltséges alapképzésben tanulmányát kezdő tehetséges és szociálisan rászoruló hallgató kap ösztöndíjat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán (SZTE GTK) - közölte Vilmányi Márton dékán pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

Az egyetemi oktató elmondta, januárban a közgazdasági felsőoktatásba jelentkező diákokat sokkszerűen érte, hogy a gazdaságtudományi képzési területen az alapképzésben nem hirdetnek meg államilag finanszírozott helyeket. A kar ezért ösztöndíjak alapítására kérte partnereit, ők végül negyvenkét elsőéves hallgató költségtérítésének felét vagy egészét vállalták át.

Vilmányi Márton

szerint az ösztöndíjak vonzerőt jelentek a diákok számára nemcsak az anyagi támogatás, hanem a partnerekkel történő direkt együttműködés lehetősége miatt is.

Rácz Béla

, az SZTE általános rektorhelyettese kifejtette, a jelek arra mutatnak, hogy a folyamatosan romló finanszírozási helyzetű felsőoktatásban egyre nagyobb szerepe lesz a külső partnerek támogatásának. A professzor példaként említette a természettudományi kar fizikus tanszékcsoportját, ahol a fiatal munkatársak döntő többsége már ipari partnerek ösztöndíjainak jóvoltából dolgozik elsősorban olyan témákon, amelyek a cégeket érdeklik. Az ösztöndíjakat a kiválasztott elsőéveseknek

Farkas László

, az Ökonómia Alapítvány elnöke,

Szeri István

, a Tisza Volán Zrt. elnök-vezérigazgatója,

Pomázi Gyula

, a Provice Kft. ügyvezetője,

Vas Zoltán

, a Scriptum Zrt. elnöke,

Varga Péter

, a Printker Zrt. elnöke,

Csapó Gergely Gábor

, a Realio Kft. ügyvezetője,

Rós László

, a Dexter Kft. ügyvezetője,

Bolgár Zsolt

, az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. ügyvezetője és Vilmányi Márton dékán nyújtották át. Az ösztöndíjakat alapító cégvezetők mindegyike kiemelte, további kutatási és szakmai együttműködésre is törekszenek az egyetemmel, a hallgatók számára pedig gyakornoki helyeket, később pedig reményeik szerint akár munkát is kínálnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.