Bulvár

Sándorfalvánál az avar, a szőregi úton bálaszállító égett + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Sándorfalvánál az avar, a szőregi úton bálaszállító égett + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2012. szeptember 11., kedd
Sándorfalvánál az avar, a szőregi úton bálaszállító égett + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Avartűzhöz és lángoló teherautóhoz riasztották kedden kora este a tűzoltókat Csongrád megyében. A tüzet késő este eloltották.

A tüzet eloltották, jelenleg a parázsló részek felkutatásán dolgoznak a tűzoltók a Szeged melletti avartűz után; hamarosan végeznek a tűzoltók a 43-as főúton, Szegeden is, ahol korábban egy szalmabálákat szállító teherautó gyulladt ki - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője kedd este az MTI-vel.

Tátrai János

elmondta: a Szeged melletti, a sándorfalvi úti szemétégetőnél kora este keletkezett avartűzről az oltás során kiderült, hogy nem 20, hanem 30 hektárt érintett. A lángok megfékezésében a szegediek mellett hódmezővásárhelyi és makói tűzoltók, valamint a sándorfalvi önkéntesek vettek részt, mellettük a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai dolgoznak. A tüzet eloltották, most a parázsló részek felkutatása és oltása zajlik. A lángok lakott területet nem veszélyeztettek. Kigyulladt egy pótkocsis teherautó is Szegeden, a Szőregre vezető 43-as főúton. A teherautó szalmabálákat szállított, amikor eddig ismeretlen okból a pótkocsi lángra kapott. Az oltás után az út várhatóan tíz órától ismét járható - tette hozzá az alezredes.

Korábban írtuk:

Délután 17 óra magasságában a Békéscsabára vezető vasútvonal mellett egy fairtásnál keletkezett a tűz, azóta mintegy 20 hektárnyi terület áll lángokban. A körzetben egy tanya van, a helyszín nehezen megközelíthető. A lángok a békéscsabai vasútvonal melletti fairtásnál csaphattak fel először. A helyszínre délután 17 óra után riasztották a tűzoltókat. A tűz a néhol félméter magas fűben Sándorfalva felé terjed, egy tanya is útjában van. Négy település tűzoltói, a szegedi, hódmezővásárhelyi és makói hivatásosak és a sándorfalvi önkéntesek vállvetve küzdenek a lángokkal, dolgukat nehezíti a helyszín megközelíthetetlensége, ráadásul víz sincs a közelben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.