Sport

Labdarúgás: fordulatos meccsen megvan az első mórahalmi győzelem

Labdarúgás: fordulatos meccsen megvan az első mórahalmi győzelem

2012. szeptember 2., vasárnap
Labdarúgás: fordulatos meccsen megvan az első mórahalmi győzelem

Fordulatos, kemény találkozón szerezte meg első pontjait a labdarúgó NB III Alföld csoportjában a Mórahalom, miután idegenben diadalmaskodott az NB II-es indulásról lemondó Dabas otthonában.

A mórahalmiak már az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel,

Domonkos Ferenc

azonnal kapura tört, ám

Markos János

utolsó emberként felrúgta, amiért

Belanka

játékvezető kezében azonnal villant a piros lap, így gyakorlatilag a teljes mérkőzést emberelőnyben játszhatta le a homokháti alakulat. Érdekes módon ez mintha inkább

Tóth Ákos

alakulatát fogta volna meg a hazaiak helyett, akik egy szögletet követő figyelmetlenséget kihasználva előnybe is kerültek

Takács Kornél

révén a 9. percben (1-0). Nem örülhettek azonban sokáig előnyüknek a dabasiak,

Gahwagi Nebil

egy látványos akciót követően Domonkos beadását váltotta gólra öt perc elteltével közelről (1-1). A Dabas visszahúzóüdott, a Mórahalom aktívan jártatta a labdát. Azonban jól fejelő embereik révén a Pest megyeiek támadásai rendre veszélyesnek bizonyultak, ezzel szemben a mórahalmiak kihasználva nagyobb labdabirtoklásukat, rövid passzos, sok kényszerítős játékukkal igyekeztek formálni a játékot. Számos gólhelyzetet ki is alkaítottak, de a szünetig már nem sikerült betalálni. Fordulás után újabb pillanatnyi rövidzárlat következett a Mórahalomnál, és ismét a hazaiak vezettek

Körmöci Szebasztián

találatával (2-1) hat perccel a második játékrészt kezdő sípszó után. Nem sokat, mindössze újabb hat minutát kellett várni az újabb egyenlítésre, ekkor

Tóth Attila

remekül eltalált szabadrúgása bizonyult védhetetlennek

Jovon

kapus részére (2-2). Tovább nőtt a vendégek fölénye, érződött, az emberelőnyüket kihasználva nagyon akarják első győzelmüket Fülöp Tiborék. Az ellenfél is egyre fáradt, de az előreívelt labdákkal továbbra is gondokat tudtak okozni. A második félidő közepén egy hazai kontratámadás végén a kapufán csattant a labda, ám a gól elmaradt, ehelyett egy mórahalmi akciót ismét Gahwagi Nebil értékesített, így már az újoncnál volt az előny (2-3). A Dabas tovább erőltette a felíveléseket, amikre veszélyes mórahalmi kontrák érkeztek válaszul, de újabb gól nem esett, jóllehet, a Mórahalom könnyen nagyobb különbséggel is behúzhatta volna első NB III-as győzelmét. A végén még Tóth Attila kapott egy sárga lapot, ami már a második volt neki, így őt is ki kellett állítsa a játékvezető, a következő fordulóban, szeptember 8-án, a Tököl elleni hazai mérkőzésen biztosan hiányozni fog a csapatból a technikás labdarúgó.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 3. forduló:

FC Dabas - Mórahalom VSE 2-3 (1-1)

Dabas, 300 néző. Vezette: Belanka (Benyovszki, Gyekicki).

Dabas:

Jovon - Dévai, Markos, Takács, Danyis, Szentgyörgyi (Csendes 62'), Buczkó, Volenszki, Körmöci, Bozsik, Kóbor (Bátki 16').

Vezetőedző:

Keresztúri András.

Mórahalom:

Tombácz - Gyimesi, Sarnyai, Udvari,, Mészáros, Vojnic-Zelic (Podonyi 46'), Kothencz, Fülöp, Tóth A., Gahwagi (Dürgő 77'), Domonkos (Szőke 82').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Takács (9'), Körmöci (51'), ill. Gahwagi (14', 64'), Tóth A. (57')

Sárga lap:

Volenszki (31'), Dévai (33'), Takács (42'), ill. Domonkos (34'), Fülöp (40').

Kiállítás:

Markos (1'), ill. Tóth A. (90') Tóth Ákos:

"A történelem megismételte önmagát, Dabason elkezdtük a pontgyártást. A mai napon szerencsésen jöttünk ki olyan szituációkból, melyekből az előző fordulóban nem. Bízom a hasonló folytatásban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.