Labdarúgás: fordulatos meccsen megvan az első mórahalmi győzelem

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fordulatos, kemény találkozón szerezte meg első pontjait a labdarúgó NB III Alföld csoportjában a Mórahalom, miután idegenben diadalmaskodott az NB II-es indulásról lemondó Dabas otthonában.

A mórahalmiak már az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel, Domonkos Ferenc azonnal kapura tört, ám Markos János utolsó emberként felrúgta, amiért Belanka játékvezető kezében azonnal villant a piros lap, így gyakorlatilag a teljes mérkőzést emberelőnyben játszhatta le a homokháti alakulat. Érdekes módon ez mintha inkább Tóth Ákos alakulatát fogta volna meg a hazaiak helyett, akik egy szögletet követő figyelmetlenséget kihasználva előnybe is kerültek Takács Kornél révén a 9. percben (1-0). Nem örülhettek azonban sokáig előnyüknek a dabasiak, Gahwagi Nebil egy látványos akciót követően Domonkos beadását váltotta gólra öt perc elteltével közelről (1-1). A Dabas visszahúzóüdott, a Mórahalom aktívan jártatta a labdát. Azonban jól fejelő embereik révén a Pest megyeiek támadásai rendre veszélyesnek bizonyultak, ezzel szemben a mórahalmiak kihasználva nagyobb labdabirtoklásukat, rövid passzos, sok kényszerítős játékukkal igyekeztek formálni a játékot. Számos gólhelyzetet ki is alkaítottak, de a szünetig már nem sikerült betalálni.

Fordulás után újabb pillanatnyi rövidzárlat következett a Mórahalomnál, és ismét a hazaiak vezettek Körmöci Szebasztián találatával (2-1) hat perccel a második játékrészt kezdő sípszó után. Nem sokat, mindössze újabb hat minutát kellett várni az újabb egyenlítésre, ekkor Tóth Attila remekül eltalált szabadrúgása bizonyult védhetetlennek Jovon kapus részére (2-2). Tovább nőtt a vendégek fölénye, érződött, az emberelőnyüket kihasználva nagyon akarják első győzelmüket Fülöp Tiborék. Az ellenfél is egyre fáradt, de az előreívelt labdákkal továbbra is gondokat tudtak okozni. A második félidő közepén egy hazai kontratámadás végén a kapufán csattant a labda, ám a gól elmaradt, ehelyett egy mórahalmi akciót ismét Gahwagi Nebil értékesített, így már az újoncnál volt az előny (2-3). A Dabas tovább erőltette a felíveléseket, amikre veszélyes mórahalmi kontrák érkeztek válaszul, de újabb gól nem esett, jóllehet, a Mórahalom könnyen nagyobb különbséggel is behúzhatta volna első NB III-as győzelmét. A végén még Tóth Attila kapott egy sárga lapot, ami már a második volt neki, így őt is ki kellett állítsa a játékvezető, a következő fordulóban, szeptember 8-án, a Tököl elleni hazai mérkőzésen biztosan hiányozni fog a csapatból a technikás labdarúgó.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 3. forduló:

FC Dabas – Mórahalom VSE 2-3 (1-1)
Dabas, 300 néző. Vezette: Belanka (Benyovszki, Gyekicki).
Dabas: Jovon – Dévai, Markos, Takács, Danyis, Szentgyörgyi (Csendes 62′), Buczkó, Volenszki, Körmöci, Bozsik, Kóbor (Bátki 16′). Vezetőedző: Keresztúri András.
Mórahalom: Tombácz – Gyimesi, Sarnyai, Udvari,, Mészáros, Vojnic-Zelic (Podonyi 46′), Kothencz, Fülöp, Tóth A., Gahwagi (Dürgő 77′), Domonkos (Szőke 82′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gól: Takács (9′), Körmöci (51′), ill. Gahwagi (14′, 64′), Tóth A. (57′)
Sárga lap: Volenszki (31′), Dévai (33′), Takács (42′), ill. Domonkos (34′), Fülöp (40′).
Kiállítás: Markos (1′), ill. Tóth A. (90′)

Tóth Ákos: “A történelem megismételte önmagát, Dabason elkezdtük a pontgyártást. A mai napon szerencsésen jöttünk ki olyan szituációkból, melyekből az előző fordulóban nem. Bízom a hasonló folytatásban.”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége összes Csongrád megyei eredménye + TABELLÁK

Következő sztori

Almási István Hódmezővásárhely új polgármestere

Legutóbbi hasonló cikkek