Labdarúgás: nagy csatában gyűrte le az FK a Tápét + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy színvonalas és izgalmas találkozón látványos akciókat mutatott be mindkét csapat, az FK azonban jobban küzdött és koncentrált: 2-1-es győzelmével megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Ma szombat este nemcsak a halászlét főzték csípősre a Partfürdőn vagy a rakparton, hanem az Etelka sori stadionban, az FK boszorkánykonyhájában is erősre keverték a taktikát. Bár a Tápé első két meccse alapján tiszteletre méltó eredményekkel, százszázalékos mutatóval a tarsolyában érkezett a Felső Tisza partra, a mai meccsen mégsem ez számított, sokkal inkább a szív és az akarat. Az első félidőben egészen a 30. percig uralta a játékot az FK, több gólhelyzetet is kidolgozott, míg ellenfele nemigen veszélyeztetett. A félidő utolsó harmadában azonban egyre gyakrabban jutott el a kék-feketék védőharmadába a Tápé, ekkor már akadt dolga rendesen a hazaiak védelmének.

A második játékrész teljes egészében nyílttá vált. Igaz, hogy a vendégek szereztek vezetést, de ez egy percig sem törte meg a Hüvös-legényeket, ugyanúgy megmaradt az a lendület, ami ma a kék-feketék játékát jellemezte. A gyors egyenlítés után alig tíz perc múlva megérkezett az FK vezető találata is. És hiába volt hátra még szűk 30 perc, a hazaiak ma olyan elánnal, lelkesedéssel és szívvel küzdöttek, hogy nem sok kétség férhetett ahhoz, megtartják az előnyüket. A második félidőre így olyan iram és küzdelem jellemezte a játékot, hogy a szép számú közönség – a villanyfénytől ölelten, s a hangulatos szurkolótábor biztatásától – bizton érezhette azt, hogy egy NB-s találkozót néz.

A megyei I. osztály 3. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Tápé ESK 2-1 (0-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Csamangó Tamás (Szűcs Dénes, Túri Tamás).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Szecska, Gonda, Turján, Simon M. (Gyurkovics 56′), Nagy (Csuka 53′), Imre, Szalai, Temesvári (Ács S. 61′), Kálmán, Dóra (Onita 86′). Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Tápé: Kispéter – Simon Sz. (Cseh 70′), Hegyesi, Szélpál, Kárász (Farsang 86′), Juhász, Németh (Kőszegi 70′), Pöszmet, Dlusztus I. (Bubori 45′), Brinszky, K. Tóth. Vezetőedző: Paksi Péter.
Sárga lap: Temesvári (58′), Turján (67′) illetve Németh (20′), Kárász (54′), Bubori (77′), Szélpál (85′)
Gólszerzők: Dóra (55′), Gyurkovics (62′), illetve K. Tóth (50′)

Hüvös Gábor: “Azokat a győzelmeket, amit az elmúlt fordulóban elbuktunk, a mai meccsen szívvel, akarattal visszaszereztük. Ezt a győzelmet a feleségemnek ajánlom.”

Paksi Péter: “Ma akaratban, küzdésben jobb volt ellenfelünk. Enerváltan futballoztunk, fejben gyengék voltunk, sok volt az eladott labda, ezért közünk nem volt a mérkőzéshez. Gratulálok az FK Szegednek!”

no images were found

Online közvetítésünk

92′ VÉGE

88′ Imre harminc méteres átlövése szállt mellé. A másik oldalon Brinszky lövése hagyta el ugyanígy a pályát.

86′ Csere mindkét csapatnál: Dórát váltotta Onita, a Tápénál pedig Kárászt Farsang.

85′ Meleg pillanatok után szabadított fel az FK Szeged. Ezt követően Ács S.-t vágta fel Szélpál, mozdulatáért sárga lappal jutalmazták.

no images were found

81′ Gyurkovics jobb oldali keresztlabdáját Szalai vette le bal oldalon. Egy csel után húsz méterről lőtt – egy méterrel fölé.

77′ SÁRGA LAP Szövegelésért Bubori kapott sárgát.

75′ Imre bal oldali szabadrúgását középen Ács S. csúsztatta meg. A labdáról a hosszú oldalon pedig centikkel maradt csak le Dóra.

73′ A tizenhatos jobb oldali sarkától Brinszky végzett el szabadrúgást, a rövid sarokra tekerte. Bravúrral védte Brunczvik.

70′ Kettős csere a vendégeknél: Simon és Németh jött le, Cseh és Kőszegi ment fel helyettük.

67′ Nagyon jót tett a mérkőzésnek ez a gól, felpörgött a találkozó. Paprikás a hangulat, legutóbb Turján kapott sárgát. Több szabadrúgást is lőhettek a csapatok.

62′ GÓÓÓL 2-1! Vezet az FK! Dóra középső, lapos jobb oldali indítását nézte el az egész védelem, és Gyurkovics tört be a jobb oldalról a tizenhatoson belülre. Rövid oldalra lőtt labdája a vendégkapusról pattant a felső sarokba.

61′ Újabb csere: Temesvári helyére érkezik Ács S.

no images were found

60′ Egy szegedi akció végződött két beadással. Végül a bal oldalit tudta Dóra megfejelni, de a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát a csatár stukkolása.

58′ SÁRGA LAP Temesvári kapott sárga lapot.

56′ Csere: Gyurkovics állt be, Simon M. jött le.

55′ GÓÓÓL 1-1! Dóra egyenlített! Temesvári indította Kálmánt bal oldalon, akinek magas beívelését a hosszú oldalon Dóra kapásból, szép mozdulattal lőtte a bal alsó sarokba.

54′ SÁRGA LAP Kárász kapott sárgát

53′ Csuka váltotta Nagyot.

50′ GÓÓÓL 0-1! Vezet a Tápé. Brinszky vállalkozott átlövésre húsz méterről. Életerős lökete kipattant Brunczvikról. A védelem kissé elaludt, K. Tóth mozdult a labdára, 11 méterről az üres kapuba lőtte.

46′ Elkezdődött a második félidő. Dlusztus helyett Bubori jött fel a pályára a Tápénál.

SZÜNET

45′ Vége a félidőnek. Az utolsó percekre kiegyenlítetté vált a játék, mindkét oldalon egyre több akciót lehetett feljegyezni. Már a vendégcsapatnak is volt egy-két gólszerzési lehetősége.

39′ Egy szegedi keresztpasszt K. Tóth csípett el, az eladott labdából megiramodott, és egy visszacsel után 16 méterről próbált emelni, de labdája a fölső léc mögé hullott.

no images were found

36′ Pöszmet vette át a szegedi tizenhatoson belül a jobbról érkező labdát nyolc méterre a hazai kaputól. Egy átvétellel visszacselezte magát, és a rövid sarok felé lőtt, de Brunczvik a helyén volt, zárta a szöget és védett.

34′ Pöszmet húsz méteres átlövése szállt el a szegedi kapu bal felső sarka mellett egy méterrel.

31′ Jobb oldalról K. Tóth tört be a tizenhatoson belülre. Kiszorított helyzetből vezette kapura a labdát, a kifutó Brunczvik kapus jól zárta a szöget, a csatár nem tudta mellette elpasszolni a bőrt.

29′ Imre bal összekötő helyéről betekert félmagas labdáját kellett a vendégek hálóőrének vetődve kibokszolnia.

27′ A Tápé is szöglethez jutott: az ártalmatlannak tűnő beívelés Brunczvik kezében landolt, amit a kapus kiejtett, némi riadalmat okozva. Kálmán azonban még időben felszabadított.

25′ Az FK Szeged első szögletéből ismét helyzetbe került. Imre tekert be bal oldalról, Dóra pedig hat méterről fejelni tudott. Kispéter vetődve ölelte magához a labdát.

24′ Kapura veszélyes támadás továbbra sincsen. A Tápénak megvolt az első beadása, egy bal oldali elfutás után Pöszmet ívelt be, de Brunczvik magabiztosan fogta.

20′ SÁRGA LAP Visszahúzásért Németh kapott sárgát a Tápénál.

15′ Továbbra is tart a hazai gárda fölénye, eddig a játék nagy része a vendégek térfelén folyt. Újabb gólhelyzetet nem alakított ki a kék-fekete alakulat, de többször kerülnek a fehérek védelme mögé a Hüvös-legények. A Tápé eddig néhány kontrából tudott akciót kialakítani, de a hazaiak tizenhatosánál tovább nem jutottak el.

no images were found

9′ A jobb oldalon egy középről érkezett rövid passzal Dóra tudott a védők mögé kerülni. Az alapvonalról keresztbe lőtte a labdát, az érkező Imre elől éppen csak felszabadított a vendég védelem.

4′ Ismét Temesvári került helyzetbe: ezúttal egyedül egy felpasszolt labdára futott versenyt védőjével, a vendég játékost legyőzve tört be a tizenhatos belülre, de jobb oldalon kissé kisodródva a kifutó kapusba lőtte a labdát.

2′ Nem kellett sokat várni az első helyzetre! Simon M. kapott egy jó ütemű kiugratást, a bal összekötő helyén roboghatott a kapura. A tizenhatos vonaláról keresztbe lőtt a ziccerben érkező Temesvári elé, aki 12 méterről a kifutó kapus mellett a hosszú kapufa mellé passzolt.

1′ A hazaiak passzával elkezdődött a mérkőzés. Az FK 1899 Szeged kék-fekete csíkos felsőben és tiszta fekete alsóban, míg az ellenfél tiszta fehér szerelésben, oldalt fekete csíkkal játszik.

18.50: Köszöntjük olvasóinkat! Második hazai meccsén lép pályára az FK 1899 Szeged, ezúttal a jelentősen megerősödött Tápé ellen. A hazaiak két meccsből egy pontot gyűjtöttek, míg ellenfelük eddig 100%-os, a második helyen áll két győzelemmel. Nagy csata várható a pontszerzésért!

no images were found

Nem sikerült a legjobban a rajt a megye élvonalában az újonc FK 1899 Szegednek, hiszen Hüvös Gábor vezetőedző legutóbb úgy fogalmazott, az első két meccsük hajrájában a nem megfelelő koncentráció miatt máris 3 pontot elszórtak. A Csongrád ellen győzelmet engedtek ki a kezükből (3-3), míg a HFC II. vendégeként a döntetlent szalasztották el egy az utolsó pillanatban kapott gól miatt (1-0). A kék-feketék a tizedik helyen tanyáznak, s mindenképpen meg akarják szerezni az első győzelmüket, hogy elindulhassanak felfelé a tabellán.

Rendkívül nehéz feladat előtt állnak azonban, hiszen szombaton este a fantasztikusan rajtoló, százszázalékos, második helyezett Tápéval meccselnek. A Paksi Péter vezette alakulat előbb Kisteleken 2-1-re, majd az Ujszegedi TC otthonában 2-0-ra nyert, így lendületben van, motivált, duzzad az önbizalomtól. A két fél egyébként picivel több mint egy hónapja felkészülési találkozón mérte össze erejét, akkor nem bírtak egymással, 2-2 lett a vége. Ennek az eredmények most az FK aligha örülne, ám Brinszky Adriánék sem csak az egy pont reményében lépnek pályára.

Remek hangulat, hatalmas küzdelem és látványos játék várható a villanyfényes presztízsderbin, melyet természetesen élőben közvetítünk.

Előző sztori

Labdarúgás: idegenben verte a Kistelek az UTC-t

Következő sztori

Sakkolimpia: Lékó remizett, Papp Petra nyert