Kézilabda: Pick Szeged-kézisuli a gyöngyösieknek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkérdőjelezhetetlen magabiztossággal darálta le a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, idei második bajnokiján a Gyöngyös együttesét az újszegedi sportcsarnokban.

Valósággal lerohanta a tavalyi újoncot a Pick a hétvégi röplabda Európa-bajnoki selejtezők miatt hétfő estére halasztott, hivatalosan 1. fordulóbeli bajnoki mérkőzésen: Skaliczki László legényei Rajko Prodanovic és Jonas Larholm, szinte tetszés szerint elért góljaival hamar megléptek a vendégektől, akik az első perctől kezdve nem tudták tartani az iramot a vendéglátókkal. Túl az első negyedórán már 12-4 volt az állás a hazaiaknak, ekkorra már eldőlt a találkozó. Folyamatosan rotálta játékosait Skaliczki mester, így a szünet előtt már a fiatalok is játéklehetőséghez jutottak. A különbség már ekkor 13 gól volt (21-8).

Fordulás után folytatódott a Pick-parádé a formalitássá vált mérkőzésen, a hazaiak tetszés szerint érték el góljaikat még emberhátrányban is. A második félidőre csereként beállt Ancsin Gábor mellett a minap magyar állampolgárságot kapott Kekezovity Marinko is elkezdte saját gólgyártását, miközben Prodanovic és Larholm szinte külön házi versenyt rendezett. A hajrára felrémlett a hevcesiek számára, hogy akár húsz is lehet a különbség, ám Frey Tamás góljai révén belül tartották magukat az abszolút megsemmisítő különbségen. Az olimpiai ezüstérmes Larholm végül kilencnél állt meg, ezzel a mezőny legeredményesebbje lett, csapata pedig nagyon magabiztosan nyert 36-21-re, az ellenfélnek esélyt sem hagyva.

A parádé pénteken folytatódhat, amikor Skaliczki László gárdája 18 órától a Kecskemét alakulatához látogat.

Férfi kézilabda NB I 1. forduló:

Pick Szeged – B. Braun Gyöngyös 36-21 (21-8)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Pick Szeged: MIKLER – PRODANOVIC 6, Balogh Zs., Buday 2, Zubai 2, LARHOLM 9, Vadkerti 2. Csere: TATAI, Tóth M. (kapusok), CZINA, Nagy N. 3, PRIBANIC 4, Sulc 1, Blazevic 2, Kekezovity 2, Ancsin 3. Vezetőedző: Skaliczki László.
Gyöngyös: Hudák – Bakos 1, Szalafai 3, Sándor Á. 4, Debreczeni 2, FREY 4, GAZDAG 4. Csere: Tamási (kapus), Sándor R. 2, Szabó P. 1, Koller, Doros. Vezetőedző: Nagy Károly.
Hétméteres: 5/5, ill. 1/-
Kiállítás: 12 perc, ill. 4 perc.

no images were found

Előző sztori

Nagyobb hatáskörük lehet a kormánymegbízottaknak a kiemelt jelentőségű ügyekben

Következő sztori

Futsal: UTC-s újoncparádé Veszprémben