Sport

Kézilabda: Pick Szeged-kézisuli a gyöngyösieknek + FOTÓK

Kézilabda: Pick Szeged-kézisuli a gyöngyösieknek + FOTÓK

2012. szeptember 10., hétfő
Kézilabda: Pick Szeged-kézisuli a gyöngyösieknek + FOTÓK

Megkérdőjelezhetetlen magabiztossággal darálta le a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, idei második bajnokiján a Gyöngyös együttesét az újszegedi sportcsarnokban.

Valósággal lerohanta a tavalyi újoncot a Pick a hétvégi röplabda Európa-bajnoki selejtezők miatt hétfő estére halasztott, hivatalosan 1. fordulóbeli bajnoki mérkőzésen:

Skaliczki László

legényei

Rajko Prodanovic

és

Jonas Larholm

, szinte tetszés szerint elért góljaival hamar megléptek a vendégektől, akik az első perctől kezdve nem tudták tartani az iramot a vendéglátókkal. Túl az első negyedórán már 12-4 volt az állás a hazaiaknak, ekkorra már eldőlt a találkozó. Folyamatosan rotálta játékosait Skaliczki mester, így a szünet előtt már a fiatalok is játéklehetőséghez jutottak. A különbség már ekkor 13 gól volt (21-8). Fordulás után folytatódott a Pick-parádé a formalitássá vált mérkőzésen, a hazaiak tetszés szerint érték el góljaikat még emberhátrányban is. A második félidőre csereként beállt

Ancsin Gábor

mellett a minap magyar állampolgárságot kapott

Kekezovity Marinko

is elkezdte saját gólgyártását, miközben Prodanovic és Larholm szinte külön házi versenyt rendezett. A hajrára felrémlett a hevcesiek számára, hogy akár húsz is lehet a különbség, ám

Frey Tamás

góljai révén belül tartották magukat az abszolút megsemmisítő különbségen. Az olimpiai ezüstérmes Larholm végül kilencnél állt meg, ezzel a mezőny legeredményesebbje lett, csapata pedig nagyon magabiztosan nyert 36-21-re, az ellenfélnek esélyt sem hagyva. A parádé pénteken folytatódhat, amikor Skaliczki László gárdája 18 órától a Kecskemét alakulatához látogat.

Férfi kézilabda NB I 1. forduló:

Pick Szeged - B. Braun Gyöngyös 36-21 (21-8)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.

Pick Szeged:

MIKLER - PRODANOVIC 6, Balogh Zs., Buday 2, Zubai 2, LARHOLM 9, Vadkerti 2.

Csere:

TATAI, Tóth M. (kapusok), CZINA, Nagy N. 3, PRIBANIC 4, Sulc 1, Blazevic 2, Kekezovity 2, Ancsin 3.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Gyöngyös:

Hudák - Bakos 1, Szalafai 3, Sándor Á. 4, Debreczeni 2, FREY 4, GAZDAG 4.

Csere:

Tamási (kapus), Sándor R. 2, Szabó P. 1, Koller, Doros.

Vezetőedző:

Nagy Károly.

Hétméteres:

5/5, ill. 1/-

Kiállítás:

12 perc, ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.