Jó arcokat keres a SZEGEDma: Ungi Kristóf

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó Arc címen indított sorozatot útjára a SZEGEDma.hu. Megéri megmutatnod magad, s szerepelned rovatunkban, hiszen értékes ajándékot sorsolunk ki a Jó Arcok között, ezúttal a PC-BoX Kft. jóvoltából.

Orvos szeretne lenni a tizenhét esztendős, biológia-kémia tagozatra járó Ungi Kristóf. A Radnóti Miklós Gimnázium végzős hallgatója portálunknak elmondta, nagyon jó biológia tanár volt általánosban, már akkor eldöntötte, hogy orvos szeretne lenni, azóta is ezért tanul. Már sokan ijesztgették azzal, hogy hány évig is kell keményen tanulnia azért, hogy elérje célját, fel is fogta, s nem tántorította el eddig semmi. Szerinte elismert szakma, ráadásul naponta új kihívásokkal találkozhat, amiket kezelni kell, aminek meg is van a jutalma. A képzést magát még nem látja át, de egyelőre a sebészet vonzza leginkább. Mivel pontok alapján dől el az egyetemi felvétel, nem jár semmilyen előkészítőre, azt tartja a legfontosabbnak, hogy jók legyenek a jegyei.

Kristófnak szinte csak hétvégente van szabadideje, amit szíves tölt barátaival, míg suli időben barátnőjével találkozik vagy netezik. Teniszezni is jár, bár jelenleg hetente egy alkalommal tud elmenni edzeni. Ahogy fogalmazott a Facebook „be szokta szippantani”, s észre sem veszi, hogy több órát ül a gép előtt. Általában a barátaival kapcsolatos közös történeteket osztja meg, vagy épp találkozót beszél meg. Régebben rendszeresen nézett híradót, mostanság viszont nem fér bele a napi rutinjába, így általában ismerőseitől tudja meg a fontosabb szegeid eseményeket.

Előző sztori

Futsal: drámai csatában verte az Üllőt az UTC

Következő sztori

Az alternatív oktatás szegedi alternatívája + FOTÓK