Sport

Hattyas-kupa: huszonkét csapattal avattak sportpályát + FOTÓK

Hattyas-kupa: huszonkét csapattal avattak sportpályát + FOTÓK

2012. szeptember 17., hétfő
Hattyas-kupa: huszonkét csapattal avattak sportpályát + FOTÓK

Idén már tizenötödször rendezte meg a Szeged-Klebelsbergtelepi Polgári Kör Egyesület a Hattyas-kupa kispályás labdarúgótornát. A kétnapos fociünnepen – ami egyben pályaavató is volt – 22 csapat mérkőzött meg egymással, köztük az FTC öregfiúk is, akik a Hattyas öregfiúkkal csaptak össze.

A klebelsberg-telepi alapítványi iskola udvara melletti területen salakos borítású, vízelvezető rendszerű új sportpályát alakítottak ki, ezt is ünnepelték hétvégén a hattyasiak a kétnapos focitornával. „A pálya fejleszthető is, így akár műfüves felületet is kaphat majd a grund, ez a távlati célunk” – tájékoztatott

Hüvös László

, a körzet Fidesz-KDNP-s képviselője, aki maga is pályára lépett, s gólszerző is volt a végül kupagyőztes Majdnem Mindegy fantázianevű csapat tagjaként, illetve az Önkormányzat csapatában. A pálya tavasszal kapott finomsalakos, teniszezésre is alkalmas borítást, ennek apropóján tartották pályaavatót a hagyományos Hattyas-kupával. Szombaton 12 csapat lépett pályára, míg a kupa másnapján meghívásos öregfiúk tornát is tartottak, többek között a Szeol AK, Alsóváros, Gyálarét, Sándorfalva, Röszke, Szentes és a Fradi öregfiúk gálameccsével. Az úgynevezett sport decentrum-keretből 2,9 millió forintot különítettek el a pályafejlesztésre. Ezzel kapcsolatban Hüvös László portálunknak elmondta, ennek célja, hogy Szeged minden városrészében legyen egy jó minőségű, tömegsportra alkalmas pálya. Az idei költségvetésből 4 millió forintot sikerült elkülönítenie a közgyűlésnek a Klebelsberg-telepi sportfejlesztésre, illetve bizonyos maradványösszegekkel együtt összességében 8 millió forintot tudtak fordítani a pályára. Az önkormányzati képviselőtől megtudtuk, jövőre a terület kertészeti rendezését szeretnék megvalósítani, de talán ennél is fontosabb, hogy civil összefogással még ebben az ében labdafogó hálót szeretnének építeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.