Hátország: a HFC II. nyerte a SZVSE elleni rangadót

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó megyei I. osztályú U19-es bajnokság harmadik fordulójából elhalasztott Szegedi VSE – Hódmezővásárhelyi FC II. találkozót szerdán este pótolták a csapatok. A csoport egyik rangadójának számító összecsapást második félidei lényegesen jobb játékával megérdemelten nyerte a vásárhelyi alakulat.

A szegediek kérésére került sor az eredeti időpont módosítására, hiszen a SZEOL-SZVSE játékoskeretében szereplők többsége a II. osztályú SZEOL-Mórahalom színeiben is pályára lép hétről hétre, s a szeptember 2-i időpontban rendezték a SZEOL-Tisza Volán – SZEOL-Mórahalom (6-2) találkozót. A SZVSE még abba is kénytelen volt beleegyezni, hogy a találkozót idegenben játsszák le, így a mérkőzésnek a vásárhelyi stadion műfüves pályája adott otthon, a második félidőben már villanyfény mellett.

A találkozó első tíz percében letámadott a szegedi gárda, amellyel alaposan meglepte a vásárhelyieket, akik szinte át sem tudtak menni az ellenfél térfélére. A kritikus időszakot megúszta kapott gól nélkül a HFC II., a folytatásban pedig egyre inkább kiegyenlítetté vált a játék, így némi meglepetésre szerzett vezetést a Tisza parti legénység. A 29. percben Varga Krisztián kapott remek indítást a jobb oldalon, lefutotta a védőket, majd befelé húzva a tehetetlen Nagyistván kapus mellett lőtt a kapuba, 0-1. A gól jót tett a találkozónak, hiszen előbb két perc múlva Aladics fejelt nagy helyzetben a szegedi kapu mellé, majd a villámgyors Varga Krisztián előtt adódott újabb nagy lehetőség, de lövését Nagyistván kapus bravúros mozdulattal szögletre ütötte. Szünet előtt egyenlítettek a hazaiak, Szakál szögletét Aladics védhetetlenül fejelte a jobb alsó sarokba, 1-1.

Szünet után egy egészen más képet mutató – egyébként ezen a találkozón szintén az U19 II. osztályban szereplő ”A” csapatát szerepeltethető – HFC jött ki a pályára. A vásárhelyiek sorra alakították ki a helyzeteket a szegedi kapu előtt, míg a vendégek hősiesen védekeztek egészen az 51. percig, amikor Konc Adrián elhúzott a jobb oldalon, és remek beadását Szabó Márk egy csel után 12 méterről nagy erővel lőtte a kapuba, 2-1. Az 58. percben egyenlítési lehetőséget hagyott ki a SZVSE, amikor egy beívelt szabadrúgás az ötösön álló Bakairól Nagyistván kapus ölébe hullott. Válaszként egy gyors hazai kontrát követően Konc lőtt kapu mellé. A 61. percben Aladics fejesét ütötte szép mozdulattal szögletre Mészáros, a vendégek hálóőre. Óriási fölényben játszottak ezekben a percekben a hazaiak, nem véletlenül szólt be a kispadról játékosainak Hágelmann Endre: “Talán többen vannak ?” – hallatszott a költői kérdés az egész pályán. A 63. percben Nagy Ádám lőtt hatalmas kapufát, így az SZVSE átvészelte ezt az időszakot újabb kapott gól nélkül. A 75. percben eldőlt a találkozó sorsa, egy hazai szögletet követően Nagy Ádám a kapufára fejelt, majd a levágódó labdánál Aladiccsal szemben szabálytalankodtak a vendég védők. A 11-est Báló Martin kapufára lőtte, de a kipattanóra Gera Ádám érkezett legjobban, és higgadtan lőtt a kapuba, 3-1. A találkozó utolsó percei sem teltek esemény nélkül, előbb Konc átadását Szabó Márk lőtte mellé, majd Szántó lövését ütötte szögletre az egész találkozón parádés teljesítményt nyújtó vásárhelyi kapus, Nagyistván Ádám.

A bajnokságban négy fordulót követően három százszázalékos csapat, a Kisteleki TE, a Sándorfalva SK és az Ásotthalom TE áll dobogós helyeken, mögöttük egy-egy vereséggel a HFC II., a SZVSE és az Algyő SK következik. Az ötödik fordulóban két rangadót is játszanak, szombaton délután az Algyő SK a HFC II.-t fogadja, míg a Kistelek – SZVSE összecsapásra jövő szerdán 16.30-kor kerül sor.

Megyei I. osztály U19, a 3. fordulóból elmaradt mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC II. – SZEOL-Szegedi VSE 3-1 (1-1)
HFC II.: Nagyistván – Koncz A., Habi R. (Lázár T. 46’), Aladics (Kurucz Zs. 79’), Szakál (Gera Á. 46’), Borbély G. (Horváth Cs. 46’), Nagy Á., Megyeri (Kovács Hegedűs 71’), Bata D., Szabó M., Báló M. Edző: Kiss Máté.
SZVSE: Mészáros L. – Németh R. (Kertész G. 50’), Faragó N., Enyedi Á., Kertész B., Varga R. (Rádai Cs. 70’), Szántó D., Gulyás (Petrovics 50’), Judik T., (Pink R. 59’), Bakai, Varga K. (Juhász-Vedres 80’). Szakmai igazgató: Sahin-Tóth Dezső. Edző: Hágelmann Endre.
Góllövők: Aladics Dániel (42’), Szabó Márk (50’), Gera Ádám (76’), ill. Varga Krisztián (29’).

Előző sztori

„Meg kellene békülnünk önmagunkkal, hogy igazán a jövő felé fordulhassunk…” – beszélgetés Koncz Zsuzsával

Következő sztori

Szeretnél kosarazni? Téged is vár a Szedeák!