Hamarosan újabb nemzeti konzultáció kezdődik

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamarosan újabb nemzeti konzultáció kezdődődik – mondta el a Népszabadság blogrovatának a miniszterelnök sajtófőnöke.

A most befejeződött gazdasági konzultációban a végleges adat szerint 698 ezer 780 kérdőív érkezett vissza. Havasi Bertalan úgy fogalmazott, hogy „ez európai összevetésben kiemelkedő siker”. A sajtófőnök arra a kérdésre, hogy az előző konzultációk adataival összevetve is sikert lát-e, azt válaszolta: „a mostani és a korábbi nemzeti konzultációkban visszaküldött kérdőívek száma témafüggő; egyes konzultációs témákra több, másokra kevesebb válasz érkezik”.

Havasi Bertalan hozzátette: folyamatosan tartanak hasonló nemzeti konzultációkat a következő időszakban is, hamarosan várható az újabb kérdéssor, hiszen a miniszterelnök és kormányának politikája az emberek megkérdezésén, az együttdöntésen alapul. Ezután is mindenkinek joga és lehetősége lesz beleszólni a legfontosabb kérdések eldöntésébe – szögezte le.

A blog beszámolója szerint a kérdőívek feldolgozása folyamatban van, a kiértékelés szeptember 20-áig fejeződik be. A konzultációra 976 millió forintot különített el a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A sajtófőnök tájékoztatásából kiderült, hogy az előirányzott összeget felhasználták. A válaszküldemények megsemmisítése szeptember 18-án kezdődik, a végrehajtással az adatgazda Miniszterelnökség a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát bízza meg.

Default thumbnail
Előző sztori

A Drog megváltoztatja az életed!

Default thumbnail
Következő sztori

Áder: Recsk a kommunista rezsim kegyetlenségének jelképe

Legutóbbi hasonló cikkek