Egész Dorozsma megmozdult a Magyar Diáksport Napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Dorozsma Olimpiát, ezúttal is a Magyar Diáksport Napjához kapcsolódva. Az egész városrész megmozdult, a két iskola diákjai mellett az óvodások is részt vettek a váltóversenyeken, míg a sportcsarnok melletti ligetben a Diáksport Napi Futótávot is teljesítették az indulók.

Gyerekzsivajjal telt meg pénteken a dorozsmai Ács Géza Sportcsarnok, ott rendezték meg a Dorozsma olimpia váltóversenyit. A gyerekeknek hírességek is szurkoltak, Biacsi Ilona és Bernadett is köszöntette a versenyzőket.
„Mi vagyunk Jerneyseik, játszani jöttünk ma veletek!” – visszhangzott a sportcsarnokban az óvodások jelmondata. A legkisebbek váltóversenyét is ők nyerték végül. Nagyné Berényi Éva óvónőtől megtudtuk, az intézményben minden nap mozognak a gyerekek, méghozzá zenére a mindennapos testnevelés keretében. „Nagyon sportos kisgyerekek vannak, egyforma kis nadrágjaink, pólóink vannak, csinosak, ügyesek, okosak” – fogalmazott.

Kádár Mihályné, az Orczy István Általános Iskola igazgatója portálunknak elmondta, nyolc éve rendeznek a városészben olimpiát, s ha tehetik, akkor a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezéséhez kapcsolódva, a Magyar diáksport Napján.

„Szép kezdeményezésnek tartom ezt, az egész falut is össze tudjuk fogni ilyenkor. A részönkormányzat is segít, anyagi támogatást is szoktunk kapni a két képviselőtől, Kosik Dénestől és Mihálffy Bélától” – tájékoztatott az igazgató. A gyerekek mellett a szülőket is bevonják évről-évre a Dorozsma Olimpia programjaiba, a helyi kézilabdázás megteremtője, Ács Géza emléke előtt is tisztelegnek ilyenkor emlékversennyel.

A Magyar Diáksport Szövetség felhívásához csatlakozó intézményekben minden diáknak és tanárnak legalább 120 perc időtartamban kell mozognia. A dorozsmaiak a Diáksport Napi Futótávot is teljesítették a sportcsarnok melletti ligetben, ami idén 2012 méter volt.

no images were found

Előző sztori

Eltűnt Agárdi Erzsébet – keresi a rendőrség

Következő sztori

Tízéves jubileumát ünnepli a Szegedi Egyetemi Színház