Olimpia: hazaérkezett Ungvári Miklós

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pezsgőlocsolás fogadta a Liszt Ferenc-repülőtéren a londoni olimpián ezüstérmet nyert Ungvári Miklós cselgáncsozót. Akárcsak pár nappal korábban Szilágyi Áron esetében, a rajongók a második magyar érem megszerzőjét is hosszasan ünnepelték.

Szombat este érkezett haza Londonból a magyar olimpiai küldöttség második érmének megszerzője, a dzsúdós Ungvári Miklós. Mint emlékezhetünk, a 66 kg-os versenyző múlt vasárnap mindössze jukóval kapott ki súlycsoportjának fináléjában a grúz Lasa Savdatuasvilitől, s szerezte meg a londoni olimpián eddig egyetlen magyar ezüstöt. Az eredményhirdetéskor könnyekig hatódott Ungvári úgy nyilatkozott akkor, hogy húsz év munkájának eredményét érte el, ám egyelőre még nem tud örülni a második legfényesebb medáliának. Szemmel láthatóan azóta az elvesztett mérkőzés utáni csalódottság érzésének helyét az öröm vette át, s a hazatérő dzsúdóst hosszasan dobálták magasba a repülőtéren összegyűlt rajongók.

Előző sztori

Népi játékok és táncház a Napsugaras Tájház családi napján + FOTÓK

Következő sztori

Sikeres a nemzeti tanyafejlesztési program