Olimpia: 4. a kézilabdacsapat, 5. helyen a pólósok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A XXX. nyári olimpiai játékok zárónapján kézilabda-válogatottunknak nem sikerült a bravúr és 4. lett, a férfi vízilabdázók magabiztos győzelemmel zártak az 5. helyen, két női öttusázónk pedig a mezőny második felében végzett.Tóth 20., Kovács 33. női öttusában

Női öttusázóink, a tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Adrienn és a még junior korú, de 2011-ben a felnőttek között vb-ezüstérmes Kovács Sarolta a vívás után felemás teljesítménnyel álltak. Tóth főszámában a második helyen kezdett, míg Kovács csak a 32. helyre tudott odaérni gyenge vívásával. Úszásban mindketten nyerték futamukat, sőt, Kovács Sarolta női öttusa olimpiai csúcsot úszott, ezzel fel is jött a 22. helyre, míg Tóth az élre állt. Lovaglásban aztán mindketten rontottak, Kovács a végén bukott, majd kicsengették, Tóth lova pedig öt verőhibát vétett, ezzel a 33. illetve az 5. helyre estek vissza a lövészettel elegytett futás előtt. Az utolsó két, kombinált szám egyik magyar lánynak sem erőssége, s ez érződött is teljesítményükön, Tóth Adrienn 20., Kovács Sarolta a 33. helyen futott be.

A hegyikerékpáros Parti András bukott, kórházba került

A cseh Jaroslav Kulhavy nyerte a férfi hegyikerékpárosok versenyét vasárnap a londoni olimpián. A világbajnok mögött a svájci Nino Schurter végzett a második, az olasz Marco Aurelio Fontana a harmadik helyen. Az athéni és pekingi aranyérmes francia Julien Absalon bukott, és feladta a versenyt. A magyar induló, Parti András hatalmasat bukott, megsérült és kórházba került. Valter Tibor, a 29 éves magyar versenyző edzője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy tanítványa nagyjából a viadal felénél – amikor a 35. helyen haladt – egy lejtős, köves részen hatalmasat bukott, fejre esett, súlyos agyrázkódást szenvedett, valamint két ujja is megsérült. A versenyzőt előbb a helyszínen lévő egészségügyi központban látták el, majd egy londoni kórházba szállították. Parti a tervek szerint hétfőn utazik vissza Magyarországra, az éjszakát ugyanakkor biztosan kórházban tölti, és csak a magyar orvosi stábbal sorra kerülő konzultációt követően döntenek arról, hogy a csapattal tarthat-e.

Hegyikerékpár, férfi:
Olimpiai bajnok:
Jaroslav Kulhavy (Csehország) 1:29:07 ó
2. Nino Schurter (Svájc) 1:29:08
3. Marco Aurelio Fontana (Olaszország) 1:29:32
…PARTI ANDRÁS nem ért célba

Magabiztosan nyert, ötödik a férfi vízilabda-válogatott

no images were found

A jelen összeállításában, s 2000-2008 közötti háromszoros olimpiai bajnokokat vélhetően utoljára soraiban tudó, Kemény Dénes vezette férfi vízilabda-válogatott nagyon magabiztos játékkal győzött Spanyolország ellen, ezzel az ötödik helyen végeztek Kásás Tamásék a londoni olimpián. A magyarok folyamatosan növelték előnyüket, a szünetben öt, a harmadik negyed végén már nyolc gól volt a különbség a két gárda között, végül az utolsó negyedben a spanyolok is levegőhöz jutottak, így hattal győztek a Kemény-legények.

Olimpiai férfi vízilabdatorna, mérkőzés az 5. helyért:
Spanyolország – Magyarország 8-14 (1-4, 2-3, 1-5 4-2)

Kovács Tamás a 72. helyen végzett maratonfutásban

A 23 éves, világbajnoki 9. Stephen Kiprotich szerezte az afrikai ország történetének második olimpiai aranyérmét. Az első az azóta már elhunyt John Akii-Bua nevéhez fűződik, aki 1972-ben Münchenben 400 m gáton nyert. Második lett a kétszeres világbajnok kenyai Abel Kirui, a harmadik helyen honfitársa, Wilson Kipsang Kiprotich végzett. Kovács Tamás, a verseny egyetlen magyar résztvevője 72. lett.

Férfi maratonfutás
Olimpiai bajnok:
Stephen Kiprotich (Uganda) 2:08:01 óra
2. Abel Kirui (Kenya) 2:08:27
3. Wilson Kipsang Kiprotich (Kenya) 2:09:37
…72. KOVÁCS TAMÁS 2:27:48

Ötödször is negyedik

no images were found

Nagyjából az első 10 percben tudta tartani a lépést a magyar férfi kézilabda-válogatott a londoni olimpia bronzmérkőzésén a horvát válogatottal, akik ezután fokozatosan elszakadtak a mieinktől s magabiztosan vezettek a szünetben. A második félidőben volt egy periódus, amikor Nagy Lászlóék fel tudtak kapaszkodni 24-21-re, majd ezt követően hengereltek a horvátok, s végül simán nyertek 33-26-ra.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 16 nap alatt 8 mérkőzést vívott az olimpián, s várakozásokon felül teljesítve végül a magyar kézilabdázás története során ötödször – kispályás versenyeket tekintve negyedszer – végzett a 4. helyen.

Olimpiai férfi kézilabdatorna, bronzmérkőzés:
Magyarország – Horvátország 26-33 (14-19)

Olimpiai hírfolyamunk itt olvasható időrendben!

no images were found

Előző sztori

Olimpia: jó kezdés után nem sikerült a bravúr női öttusában (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Következő sztori

Olimpia: Magyarország 9. helyen zárt az éremtáblázaton