Sport

Olimpia: 4. a kézilabdacsapat, 5. helyen a pólósok + FOTÓK

Olimpia: 4. a kézilabdacsapat, 5. helyen a pólósok + FOTÓK

2012. augusztus 12., vasárnap
Olimpia: 4. a kézilabdacsapat, 5. helyen a pólósok + FOTÓK

A XXX. nyári olimpiai játékok zárónapján kézilabda-válogatottunknak nem sikerült a bravúr és 4. lett, a férfi vízilabdázók magabiztos győzelemmel zártak az 5. helyen, két női öttusázónk pedig a mezőny második felében végzett.

Tóth 20., Kovács 33. női öttusában

Női öttusázóink

, a tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Adrienn és a még junior korú, de 2011-ben a felnőttek között vb-ezüstérmes Kovács Sarolta a vívás után felemás teljesítménnyel álltak. Tóth főszámában a második helyen kezdett, míg Kovács csak a 32. helyre tudott odaérni gyenge vívásával. Úszásban mindketten nyerték futamukat, sőt, Kovács Sarolta női öttusa olimpiai csúcsot úszott, ezzel fel is jött a 22. helyre, míg Tóth az élre állt. Lovaglásban aztán mindketten rontottak, Kovács a végén bukott, majd kicsengették, Tóth lova pedig öt verőhibát vétett, ezzel a 33. illetve az 5. helyre estek vissza a lövészettel elegytett futás előtt. Az utolsó két, kombinált szám egyik magyar lánynak sem erőssége, s ez érződött is teljesítményükön, Tóth Adrienn 20., Kovács Sarolta a 33. helyen futott be.

A hegyikerékpáros Parti András bukott, kórházba került

A cseh

Jaroslav Kulhavy

nyerte a férfi hegyikerékpárosok versenyét vasárnap a londoni olimpián. A világbajnok mögött a svájci

Nino Schurter

végzett a második, az olasz

Marco Aurelio Fontana

a harmadik helyen. Az athéni és pekingi aranyérmes francia

Julien Absalon

bukott, és feladta a versenyt. A magyar induló,

Parti András

hatalmasat bukott, megsérült és kórházba került.

Valter Tibor

, a 29 éves magyar versenyző edzője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy tanítványa nagyjából a viadal felénél - amikor a 35. helyen haladt - egy lejtős, köves részen hatalmasat bukott, fejre esett, súlyos agyrázkódást szenvedett, valamint két ujja is megsérült. A versenyzőt előbb a helyszínen lévő egészségügyi központban látták el, majd egy londoni kórházba szállították. Parti a tervek szerint hétfőn utazik vissza Magyarországra, az éjszakát ugyanakkor biztosan kórházban tölti, és csak a magyar orvosi stábbal sorra kerülő konzultációt követően döntenek arról, hogy a csapattal tarthat-e.

Hegyikerékpár, férfi: Olimpiai bajnok:

Jaroslav Kulhavy (Csehország) 1:29:07 ó 2. Nino Schurter (Svájc) 1:29:08 3. Marco Aurelio Fontana (Olaszország) 1:29:32 ...PARTI ANDRÁS

nem ért célba

Magabiztosan nyert, ötödik a férfi vízilabda-válogatott

A jelen összeállításában, s 2000-2008 közötti háromszoros olimpiai bajnokokat vélhetően utoljára soraiban tudó, Kemény Dénes vezette férfi vízilabda-válogatott nagyon magabiztos játékkal győzött Spanyolország ellen, ezzel az ötödik helyen végeztek Kásás Tamásék a londoni olimpián. A magyarok folyamatosan növelték előnyüket, a szünetben öt, a harmadik negyed végén már nyolc gól volt a különbség a két gárda között, végül az utolsó negyedben a spanyolok is levegőhöz jutottak, így hattal győztek a Kemény-legények. Olimpiai férfi vízilabdatorna, mérkőzés az 5. helyért: Spanyolország – Magyarország 8-14 (1-4, 2-3, 1-5 4-2)

Kovács Tamás a 72. helyen végzett maratonfutásban

A 23 éves, világbajnoki 9. Stephen Kiprotich szerezte az afrikai ország történetének második olimpiai aranyérmét. Az első az azóta már elhunyt John Akii-Bua nevéhez fűződik, aki 1972-ben Münchenben 400 m gáton nyert. Második lett a kétszeres világbajnok kenyai Abel Kirui, a harmadik helyen honfitársa, Wilson Kipsang Kiprotich végzett. Kovács Tamás, a verseny egyetlen magyar résztvevője 72. lett. Férfi maratonfutás Olimpiai bajnok: Stephen Kiprotich (Uganda) 2:08:01 óra 2. Abel Kirui (Kenya) 2:08:27 3. Wilson Kipsang Kiprotich (Kenya) 2:09:37 ...72. KOVÁCS TAMÁS 2:27:48

Ötödször is negyedik

Nagyjából az első 10 percben tudta tartani a lépést a magyar férfi kézilabda-válogatott a londoni olimpia bronzmérkőzésén a horvát válogatottal, akik ezután fokozatosan elszakadtak a mieinktől s magabiztosan vezettek a szünetben. A második félidőben volt egy periódus, amikor Nagy Lászlóék fel tudtak kapaszkodni 24-21-re, majd ezt követően hengereltek a horvátok, s végül simán nyertek 33-26-ra. A magyar férfi kézilabda-válogatott 16 nap alatt 8 mérkőzést vívott az olimpián, s várakozásokon felül teljesítve végül a magyar kézilabdázás története során ötödször - kispályás versenyeket tekintve negyedszer - végzett a 4. helyen. Olimpiai férfi kézilabdatorna, bronzmérkőzés: Magyarország – Horvátország 26-33 (14-19) Olimpiai hírfolyamunk itt olvasható időrendben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.