Közélet

Mintegy 20%-kal több riasztás a mentőknél

Mintegy 20%-kal több riasztás a mentőknél

2012. augusztus 6., hétfő
Mintegy 20%-kal több riasztás a mentőknél

Mintegy 20 százalékkal több segélyhívás érkezett az Országos Mentőszolgálathoz hétfőn, a kánikula tetőzésének napján - közölte Győrfi Pál szóvivő hétfőn az MTI-vel.

A mentőszolgálat szóvivője elmondta: a délutáni órákig a fővárosban 300, országszerte mintegy 1700 riasztásuk volt. Becsléseik szerint ez a nap végére a fővárosban 500-ra, országosan nagyjából 2500-ra emelkedhet, ami körülbelül 20 százalékos esetszám-növekedést jelent. Több súlyos közlekedési baleset is történt. Ezzel együtt a mentődolgozók beszámolói alapján a rosszullétekből volt érezhetően több. Volt, aki a buszmegállóban, utcán, vagy vásárlás közben esett össze - mondta

Győrfi Pál

. A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a hőséghullám hétfőn tetőzött. Kedden egy hidegfront némileg enyhíti a kánikulát. Az országos tiszti főorvos utasítása értelmében a hőségriasztás kedd éjfélig van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.